Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Rijeka briga, za sada sedam izostanaka

02.11.2011. 23:00
Rijeka briga, za sada sedam izostanaka


U prvih 11 u Karlovcu bit će oni koji, ili nemaju žute kartona ili nisu ozlijeđeni, a takvih je na Stanovima sve manje


Čak tri igrača Zadra zbog tri žuta kartona propustit će subotnje (15 sati) gostovanje u Karlovcu u utakmici 14. kola. Ivan Anton Vasilj, Josip Bilaver i Toni Pezo imat će slobodan vikend budući da su protiv Slaven Belupa dobili treću javnu opomenu. Jučer su bili gotovi nalazi magnetske rezonancije Jakova Suraća koji zbog problema s koljenom (ligamenti) ne trenira posljednjih desetak dana. Prema riječima Dalibora Zebića, trenera, Surać sigurno neće putovati u Karlovac, a upitno je i hoće li se vratiti u momčad do kraja jeseni.
– Nakon Karlovca, a prije dvije domaće utakmice protiv Osijeka i Lučkog, imamo dva tjedna odmora zbog utakmice Hrvatske i Turske. Vidjet ćemo je li to dovoljno vremena za Suraćev oporavak – kaže Zebić koji još ne zna koliko će vremena proći do povratka u momčad Marija Bilena i Mihaela Kovačevića, dvojice stopera koji su također ozlijeđeni. Bilen je dobro počeo sezonu, ali su nakon toga ponovno počeli problemi sa stopalom, koje ga muči već duže vremena. Kovačević se ozlijedio (koljeno) na početku utakmice s Dinamom u prvom nastupu u plavom dresu. Ozljeda Jure Jerbića iz 4. kola već je pala u zaborav, ali činjenica jest da od tada ni Jerbića nema u momčadi. S obzirom da je Vedran Gerc odavno postao bivši stanovnik Zadra te da Ibrahim Hajdini i Josip Ivančić igraju vrlo malo nije teško zaključiti da se od igrača koje su u Ulici Hrvoja Ćustića doveli prošlo ljeto kao pojačanja potvrdili samo Pezo i Matej Jonjić.
Od preostalih igrača Zebić nema mnogo izbora, u prvih 11 u Karlovcu bit će oni koji ili nemaju žute kartona ili nisu ozlijeđeni, a takvih je na Stanovima sve manje. Ante Sarić će tako ponovno biti na mjestu desnog stopera, a na desnom boku nakon dugo vremena priliku će dobiti Šime Maruna. Vasilja će na lijevom boku zamijeniti Perica Šare.