Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Studenti turizma i komunikacijskih znanosti u Zadarskom listu

02.11.2011. 23:00
Studenti turizma i komunikacijskih znanosti u Zadarskom listu


Sve je vrlo dinamično. Dosad nismo znali koliko puno treba znanja i vještine za napraviti novine koje se tako brzo čitaju, prokomentirali su studenti
Studenti treće godine na Odjelu za  turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru posjetili su danas redakciju Zadarskog lista u Medulićevoj ulici 2. Želeći što više saznati pozorno su pratili izlaganje glavnog urednika Luke Perića koji im je “uživo” pojasnio organizaciju rada u dnevnoj redakciji kao i sve faze nastajanja novina – od novinskih tekstova i fotografija, lekture i redakture, uređivanja i grafičke pripreme do tiskanja.
– Sve je vrlo dinamično. Frapantno je koliko puno treba znanja i vještine za napraviti novine koje se tako brzo čitaju, prokomentirali su  studenti , dodajući da su oni danas imali veliki privilegij, jer su dan prije saznali što će pisati u današnjem broju Zadarskog lista.
Saznali su i da je točno prije 17 godina, upravo na današnji dan 3. studenoga 1994. godine izišao prvi broj Zadarskog lista.
Posjetu redakciji prethodilo je predavanje o tradiciji i razvitku zadarskog i hrvatskog novinstva koje je u sklopu kolegija Komunikologija masovnih medija studentima održao naslovni asistent Nedjeljko  Jusup , utemeljitelj projekta i prvi glavni urednik Zadarskog lista. Podsjetimo još da je u sklopu Odjela za turizam i komunikacijske znanosti prije četiri godine počeo studij novinarstva i odnosa s javnostima. U četiri generacije dosad je upisano 80-ak kandidata koji će, kako očekuje novi pročelnik Odjela prof. dr.sc. Stjepan Malović, novinarski zanat učiti u zadarskim redakcijama o čemu su već potpisani ugovori s ovdašnjim najvažnijim medijskim kućama.
Nakon Zadarskog lista  studenti  kulture i turizma će, saznajemo, posjetiti i Hrvatski radio – Radio Zadar te televiziju VOX kako bi se upoznali i s radom elektronskih masovnih medija.