Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Seriji me privukla profesionalna znatiželja

Autor: Valentina Mlađen

02.11.2012. 23:00
Seriji me privukla profesionalna znatiželja

Foto: Zvonko KUCELIN



Na setu Zadranin najviše vremena provodi s izvrsnim glumcima Filipom Jurčićem, Franom Perišinom i Mladenom Vulićem, no iako je ekipa uigrana priznaje da nemaju previše vremena za druženja


Nakon Tamare Šoletić i Juraja Arasa, još jedan zadarski lutkar sreću je odlučio okušati i na malim ekranima. Od početka nove sezone najpopularnije hrvatske sapunice Larin izbor u ulozi zatvorskog stražara Boška, u kojoj se pojavio i u filmu “Larin izbor: Izgubljeni princ” gledamo lutkara zadarskog Kazališta lutaka Dragana Veselića. U najnovijim epizodama ove popularne serije glavobolje zadaje Dinku Biliću (Filipu Jurčiću) i Tončiju Zlataru (Frani Perišinu).
Veselić kaže da je nakon niza godina koje je proveo iza lutke osjetio profesionalnu znatiželju te se odlučio okušati i ispred kamere.
Ispred lutkara je uvijek – maska
– Mi lutkari smo u glumačkoj profesiji jedna grana koja je uvijek nekako u drugom planu dok je lutka ili maska ta koja je ispred nas. Uvijek mi je želja bila isprobati i nešto drugačije, kaže Veselić koji unatoč angažmanu u seriji uspješno izvršava i sve svoje obveze u Kazalištu lutaka te ga djeca i dalje rado gledaju u ulogama svojih najdražih likova.
Dosadašnjim angažmanom i glumačkom izvedbom Veselić je, kako kaže, više-manje zadovoljan iako naglašava sve to najbolje uvijek vidi i procijeni publika. Tempo je naporan jer se scenarij radi u hodu, a snimanja traju i po čitav dan, no za sada umor još uvijek nije uspio nadvladati uzbuđenje.
– Kao glumac dajem sve od sebe. Kako mi je sve novo onda sam i znatiželjan tako da ne osjećam neki veliki napor, ali to je možda i zato jer nisam svakodnevno. Vjerujem da je kolegama koji su na setu svaki dan puno teže i da čovjek mora imati debele živce da izdrži takav tempo.
Na setu Zadranin najviše vremena provodi s izvrsnim glumcima Filipom Jurčićem, Franom Perišinom i Mladenom Vulićem, no iako je ekipa uigrana priznaje da nema previše vremena za druženja:
Mala uloga, prepoznatljiv lik
– Na setu svi su uglavnom koncentrirati na sebe i svoju ulogu kako bi posao odradili najkvalitetnije moguće. Usto, nakon snimanja uvijek jurim u Zadar kako bih odradio svoje obveze u Kazalištu lutaka.
Sudeći po dosadašnjem uspjehu Veselića i činjenici da se uspio profilirati u seriji kao prepoznatljiv lik, unatoč tome što se ne pojavljuje često, čini se da ovo nije zadnji put, niti zadnja uloga u kojoj ćemo gledati ovog glumca.
– Za sada mi je bitno da me se upozna. Mi se lutkari uvijek nekako sakrijemo iza lutke, a sada se želim nametnuti i ako sam zadovoljio kriterije vrlo rado bih se odazvao bilo drugačijem bilo sličnom projektu, zaključuje Veselić.