Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Šest od šest – odlična najava za Daruvar i Marsoniju

Autor: Šime Ćurko

02.11.2012. 23:00
Šest od šest – odlična najava za Daruvar i Marsoniju

Foto: Filip BRALA



Zadrani dočekuju Daruvarčane u dvoboju neporaženih momčadi skupine II Prve A lige


U Odbojkaškom klubu Zadar teško da su mogli poželjeti bolji početak sezone. Zadrani u Prvoj A ligi imaju sve četiri pobjede dok su djevojke natjecanje u Prvoj B ligi počele dvjema pobjedama u prva dva kola. Subotnje poslijepodne donosi novu priliku za nastavak uspješnog niza jer na Višnjik dolaze Marsonia i Daruvar. Najprije će na parket dvorane 1 ŠC Višnjik Zadranke i Brođanke, a potom na red dolaze muškarci. Zadar i Daruvar jedini su sastavi u Skupini II koji su i dalje bez poraza. No, pri tome nitko nema stopostotan bodovni učinak. Marin Masnić, trener Zadra poželio je nedavno svojoj ekipi jače protivnike od onih koje je imala u prva četiri kola. I dobio je Masnić što je htio, dobio je Daruvar, vrlo solidnog prvoligaša koji je lani na Višnjiku gubio 2:0 da bi na kraju pobijedio 3:2. Masnić smatra da jače utakmice njegove igrače tjeraju na veći angažman, a to bi trebalo u konačnici donijeti bolju igru. Unatoč pobjedama u prva četiri kola Masnić procjenjuje da mu momčad može mnogo bolje.
– Daruvar je protivnik u rangu Zagreba, koji smo jedva pobijedili na Višnjiku – kaže Masnić koji je, kao i dio igrača, ovaj tjedan imao problema s virozom.
– Nismo potpuno spremni jer smo lošije trenirali. Ipak, to se ne bi trebalo osjetiti na utakmici. Vjerujem da je došlo vrijeme da pokažemo najbolju igru ove jeseni – zaključuje trener Zadra.
Kad je riječ o djevojkama Marsonia se na kraju prošle sezone iz Prve A spustila u Prvu B ligu. Sastav iz Slavonskog Boda u Prvoj B ligi pojavio se u sezoni 2008./09. i u godinu dana iz Druge lige napredovao do Prve A. Brođanke (tada Matija Mesić) su od 22 utakmice u Prvoj B ligi izgubile samo tri s time da im je jedan poraz na Višnjiku nanio i Zadar. No dani ponosa i slave su iz te ekipe. Lani su Prvoj A ligi teško osvajali ne samo bodove nego i setove, a sezonu u Prvoj B ligi počele su sa dva poraza. Iako su Zadranke zbog svega toga favoritkinje malo tko se usudi prognozirati kako će se odvijati stvari na parketu. Ne jednom djevojke su pokazale svoju nepredvidivost i to je jedino što možemo najaviti.


Daruvar će trenirati u Bibinjama




O tome koliko u Daruvaru ozbiljno shvaćaju utakmicu u Zadru govori podatak da će danas u 10 sati imati trening u Bibinjama. Trebao bi to, dakle, biti pravi derbi donjeg doma Prve A lige.


Raspored


Prva A liga, skupina II: Zadar – Daruvar (subota, 18.30). Šibenik – Split, Gornja Vežica – Zagreb. Igrano ranije: Karlovac – Opatija 3:0.
Prva B liga: Zadar – Marsonia (subota, 16.30), Nova Gradiška – Marčana, Split 1700 II – Vodnjan, Dubrovnik – Drenova, Brda – Đakovo.