Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadraninu bronca u najzahtjevnijoj plesnoj disciplini

Autor: Valentina Mlađen

02.11.2012. 23:00
Zadraninu bronca u najzahtjevnijoj plesnoj disciplini


Ovim nastupom i odličnim plasmanom Mateo i njegova partnerica potvrdili su dosadašnje uspjehe i odlične rezultate, među kojima se mogu pohvaliti i titulom viceprvaka na Državnom prvenstvu u standardnim plesovima RH održanom u siječnju ove godine, te petim mjestom na Državnom prvenstvu RH u latinameričkim plesovima


Iako ima tek 15 godina, mladi Zadranin Mateo Krcić sa svojom plesnom partnericom Adrianom Mušanović osvaja plesne podije u Hrvatskoj, ali i izvan njenih granica.
Jaka konkurencija
Na nedavno održanom državnom prvenstvu RH u kombinaciji deset plesova, Mateo je s Adrianom, kao član reprezentacije standardnih i latinoameričkih plesova Hrvatskog športskog plesnog saveza u kategoriji starije mladeži osvojio treće mjesto i kući ponio broncu. Prvenstvo je održano u Karlovcu u organizaciji Plesnog kluba Tango Karlovac i Hrvatskog športskog plesnog saveza, a mladi Mateo i njegova partnerica natjecali su se u velikoj konkurenciji brojnih plesnih parova iz 34 plesna kluba iz čitave Hrvatske u sedam starosnih kategorija.
Kombinacija 10 plesova najzahtjevnija je plesna disciplina u kojoj plesni parovi u svakom od kvalifikacijskih krugova, a isto tako i u finalu plešu 10 plesova – pet standardnih (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox, quickstep) i pet latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, paso doble, jive), te u finale svake kategorije ulazi po šest najbolje plasiranih parova iz kvalifikacija.
Bodove osvajali i u dalekoj Rusiji
Ovim nastupom i odličnim plasmanom Mateo i njegova partnerica potvrdili su dosadašnje uspjehe i odlične rezultate, među kojima se mogu pohvaliti i titulom viceprvaka na Državnom prvenstvu u standardnim plesovima RH održanom u siječnju ove godine, te petim mjestom na Državnom prvenstvu RH u latinameričkim plesovima. Bodove su Mateo i Adriana osvajali i na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj, ali i izvan nje u Sloveniji, BiH, Slovačkoj, Rusiji i Austriji.
Iako Mateo pleše za Plesni klub “Harmoni” Varaždin, uvijek s ponosom ističe da je Zadranin, a koliko voli i daje se onome što radi potvrđuje i činjenica da je na školovanje otišao u Varaždin samo kako bi se i dalje uspješno nastavio baviti jednim od najljepših i najgracioznijih dvoranskih sportova.