Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Roditelji prijete neslanjem djece u školu

02.11.2013. 23:00
Roditelji prijete neslanjem djece u školu


Prvašićima područne škole u Debeljaku školska godina počela je štrajkom njihovih roditelja, zbog čega prvi školski dan nisu dočekali u učionici upoznavajući novu učiteljicu. Jer za roditelje, problem je upravo učiteljica Anka Sekula koja bi njihovu djecu trebala voditi prve četiri godine. Naime, početkom školske godine debeljački roditelji prosvjedovali su protiv učiteljice koja prema njihovim navodima djecu ostavlja bez nadzora, vrijeđa i naziva pogrdnim imenima “gusko”, “glupačo” i slično, pušta ranije s nastave iako je škola uz cestu…
Dok je učiteljica otišla na bolovanje njen rad ispitala je inspekcija Odjela za stručno-pedagoški nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje, kao i prosvjetna inspektorica Nada Galešić no, odluka je, kako će učiteljica ovu godinu ipak predavati učenicima, ali pod pojačanim nadzorom kako bi se utvrdilo jesu li navodi roditelja točni. Nakon gotovo dva mjeseca bolovanja učiteljica se u školu vraća danas, a upravo njen povratak bio je razlog još jednog protestnog pisma roditelja debeljačkih učenika upućenog medijima u kojem pišu kako svoju djecu neće slati u školu kod učiteljice Sekule.
– Kako je praksa prethodnih godina pokazala da prema učiteljici Anki Sekuli nisu poduzete nikakve disciplinske mjere bez obzira na brojne pritužbe od strane roditelja, ne ostaje nam nikakva druga mogućnost, nego od ponedjeljka ne slati djecu u školu, pišu roditelji koji kažu kako neće čekati prvu žrtvu njenog zlostavljanja i da nekome ostanu otisci šamara kako bi dokazali svoje navode pred zakonom koji ne štiti njihovu djecu.
Ravnatelj OŠ Sukošan Branimir Peričić očekivao je reakciju roditelja, ali kaže, ipak se nadao da će se pomiriti s tim da se učiteljica mora vratiti na posao kako bi se ispitao njezin rad.
– Ne mogu predvidjeti kako će se cijela situacija dalje odvijati, trudimo se utvrditi što se sve događalo, ali roditelji moraju biti strpljivi, govori Peričić. Kako se pak prozvana učiteljica osjeća nakon svega i koliko će cijela situacija utjecati na njezin odnos s učenicima, govori i dvomjesečno bolovanje, a ravnatelj ističe kako ovakav način pritiska na nju od strane roditelja nije korektan jer institucije rade svoj posao.