Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Požar podmetnut pod automobil zadarske učiteljice

02.11.2016. 23:00
Požar podmetnut pod automobil zadarske učiteljice


U Velebitskoj ulici na Voštarnici u Zadru, u ponedjeljak u 1.35 sati u noći buknuo je požar na vozilu fiat doblo, zadarskih registarskih oznaka, a vatra se potom proširila na vozilo VW polo koji je bio parkiran pokraj fiata. Požar su na vozilima oko dva sata ujutro ugasila trojica vatrogasaca JVP Zadar, a ozlijeđenih pritom nije bilo.
U PU zadarskoj kažu kako je požar izbio na prednjem dijelu, ispod poklopca motora malog dostavnog vozila marke fiat doblo, kojem je u potpunosti uništen prednji dio, a vatra je zahvatila i prednji plastični branik VW pola.
Nakon obavljenog očevida policajci su utvrdili da je požar na fiatu registriranom na 53-godišnjakinju Zadranku podmetnut, te će policija podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja.
I VW polo također je registriran na žensku osobu, a neslužbeno saznajemo da je riječ o susjedama koje žive u zgradi ispred koje su vozila bila parkirana.
Iako je utvrđeno da je požar podmetnut, policija sumnja kako je riječ o vandalizmu a ne namjeri, no ipak će provesti istragu kako bi potvrdili sumnju ili pak pronašli počinitelja i motiv.
Inače, vlasnica fiat dobla ispod čijeg poklopca motora je podmetnut požar učiteljica je razredne nastave u jednoj zadarskoj osnovnoj školi, te slovi za vrlo miroljubivu, pristojnu i toplu osobu koja nije sklona sukobima. Njezin suprug je ribar koji također nije imao neprijatelja.