Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Plantak: Na treningu nas nema ni za “pet na pet”

03.11.2017. 19:39
Plantak: Na treningu nas nema ni za “pet na pet”


Košarkaši Jazina-Arbanasa gradski derbi (ponedjeljak 6. studenoga, 18 sati) sa Zadrom u 5. kolu HT Premijer lige dočekuju s ništicom u rubrici pobjede. Dva domaća (Cibona, Šibenik) i dva gostujuća (Hermes Analitica, VROS) poraza za Nevena Plantaka, trenera, su realno stanje stvari.
– Protiv Šibenika smo napadački podbacili, ali smo obrambeno i uopće kad je riječ o angažmanu igrača na toj utakmici bili korektni. Ostale tri utakmice su bile jako dobre, ali nažalost sve tri smo izgubili. Glavni razlog je kasni početak priprema, a povezano s time i dolasci igrača koji su se odužili sve do početka sezone. Ako netko misli da to nije tako i ako netko misli da sam ja problem, onda nemamo nikakvih problema. To se riješi u tri sekunde – ističe Plantak koji previše ne razmišlja o Zadru.
– Zna se koliko su Zadar, Cibona i Cedevita ispred ostatka lige. Tu se nema što dodati. Osim toga, mi smo zadnji put „pet na pet“ igrali protiv Osijeka jer smo nakon toga imali problema s ozljedama igrača.
Protiv Vrijednosnica se predstavio još jedan novi igrač, Mirza Sarajlija.
– U Osijeku je odigrao na svježinu, a kad smo krenuli s jačim treninzima dogodile su mu se sitne mikro traume mišića. Ali to je prirodni redoslijed jer je za pripreme potrebno mjesec do dva dana. Tako je Jure Dražević došao 1. listopada, odigrao jako dobro protiv Cibone u 1. kolu i nakon toga pao u formi. Ništa neočekivano jer nije prošao pripreme. Svakako, Sarajlija će nam dobro doći kada dosegne pravu formu – rekao je Plantak.
Ulaznice za dvoboj Jazina i Zadra po cijeni od 30 kuna prodavat će se danas od 10 do 13 sati na Narodnom trgu te u caffe baru pored dvorane Jazine u ponedjeljak od 15 sati.