Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na mjesec dana iza rešetaka jer je sumještaninu zapalio kuću

Autor: Suzana Bandić

02.12.2009. 23:00
Na mjesec dana iza rešetaka jer je sumještaninu zapalio kuću

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Neslužbeno doznajemo da je Perković u nazočnosti svog odvjetnika Franka Kotlara jučer iznio svoju obranu djelomično priznavši djelo. No, navodno je u vrijeme počinjenja bio pod utjecajem alkohola pa se stoga ne sjeća svih detalja


Ljubomir Perković (48) iz Ljupča jučer je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.
Perković je uhićen u utorak, a nakon što je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je tijekom noći s ponedjeljka na utorak provalio u prizemlje obiteljske kuće njegova sumještanina Pavla Miočića (78) gdje je potom otvorenim plamenom namjerno izazvao požar. Osim prizemlja u kojemu je u potpunosti izgorjela spavaća soba, oštećen je i namještaj u ostalim prostorijama koje su se zbog dima zacrnjele, a vatra se proširila i na kat kuće gdje su nastala oštećenja na prozorima.
Perković i Miočić, navodno, su imali neke nerazriješene imovinsko-pravne razmirice od ranije. Saznavši da je Miočić sa suprugom otputovao u posjet sinu u Rijeku, Perković je iskoristio priliku kada nikoga nije bilo u kući i podmetnuo požar.
Kako neslužbeno doznajemo, Perković je dežurnom istražnom sucu Anti Aniću jučer iznio svoju obranu u nazočnosti odvjetnika Franka Kotlara. Djelo koje mu se stavlja na teret, navodno je djelomično priznao pravdavši se pritom kako je u vrijeme počinjenja djela bio pod utjecajem alkohola te da se stoga ne sjeća svih detalja događaja.
Nakon saslušanja sudac Anić mu je odredio jednomjesečni pritvor kako ne bi ponovio djelo.