Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

I ovaj Badnjak “Sto ručkova”

02.12.2010. 23:00
I ovaj Badnjak “Sto ručkova”


Lani je tako, primjerice, bilo 50-ak donatora, uglavnom ugostitelja, koji kuhaju kompletne ručkove te sličnih darivatelja koji su u Dom donijeli svoje proizvode za ovu priliku. Isto tako prošloga Badnjaka je na popisu primatelja bilo oko 200 imena, sve naših starijih sugrađana koji žive sami


U zadarskome  Domu za starije osobe “Sv.  Frane” već i sam početak  prosinca označava i brojna  događanja vezana uz predstojeće blagdane. Između  ostalih obavljaju se i pripreme za poznatu akciju  nazvanu “Sto ručkova za  starije Zadrane”, koja se već  nekoliko godina održava na  Badnjak.
Naime, Dom “Sv. Frane” i  Udruga socijalnih radnika  Zadar zajedno organiziraju  ovu humanu akciju, kada  mnogi učenici i studenti te i  osobe iz javnoga života grada odlaze u posjet mnogim  starijim i usamljenim sugrađanima i usput ih daruju  božićnim ručkovima i drugim prikladnim darovima.
Kako saznajemo od ravnateljice Doma Maje Pletkose i za predstojeću akciju  za ovogodišnji Badnjak već  se ostvaruju kontakti i dogovori s donatorima, među  kojima su mnogi “ponavljači”, oni koji su i proteklih  godina donirali u ovoj akciji.  Lani je tako, primjerice, bilo  50-ak donatora, uglavnom  ugostitelja, koji kuhaju  kompletne ručkove te  sličnih darivatelja koji su u  Dom donijeli svoje proizvode za ovu priliku. Isto  tako prošloga Badnjaka je  na popisu primatelja bilo  oko 200 imena, sve naših  starijih sugrađana koji žive  sami i tu njihovu usamljenost su barem nakratko prekinuli donositelji božićnoga  ručka.
Očekuje se da će i ovoga  puta, bez obzira na sve teže  uvjete života i rada, što ih  donosi ekonomska kriza,  odazvati potreban broj donatora, kao i onih koji će na  Badnjak posjećivati usamljene sugrađane. U Domu  se za tu priliku već izrađuju  posebne čestitke i drugi prigodni ukrasi, što će se koristiti za predstojeće prosinačke blagdane pa i za  spomenutu akciju.