Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mirna ruka u završnici jamstvo uspjeha

02.12.2011. 23:00
Mirna ruka u završnici jamstvo uspjeha


Košarkaše Sonik-Puntamike večeras očekuje gostujući prvenstveni ogled kod VROS Darde. Put na sami istok Hrvatske je dug, pa su zeleni prema Baranji krenuli još jučer kako bi što svježiji dočekali utakmicu u kojoj će pokušati doći do prvog uspjeha na strani u sezoni. Dosada su tri puta gostovali, i sva tri puta izgubili (Split, Kvarner, Svjetlost) iako ih nitko nije nadigrao. Večerašnji njihov domaćin najjači je upravo na svom parketu gdje je u osam kola imao priliku nastupiti samo dva puta i oba puta su slavili. Stoga Puntamičani očekuju iznimno težak dvoboj i vrlo motiviranog domaćina koji pošto-poto želi pobjeći sa trenutačno pretposljednjeg mjesta na ljestvici. Sportski direktor Sonik-Puntamike, Pero Perić najavio je bespoštedni pristup svojih igrača s nadom da će se konačno smilovati i taj dugo čekani vanjski šut.
– Očekuje nas večeras iznimno teška utakmica. Svjesni smo da je Darda jedno od najtežih gostovanja u ligi gdje nitko još ove sezone nije uzeo bodove. Istina je da su Baranjci tek dva puta imali priliku zbog teškog rasporeda ugostiti nekog A-1 ligaša, pa ne čudi da su trenutačno jako nisko na ljestvici. S obzirom da ih očekuje puno domaćih utakmica u nastavku lige neće htjeti propustiti s eventualnom pobjedom protiv nas krenuti prema vrhu gdje im je po kvaliteti te iskustvu igrača i mjesto – osvrnuo se Perić na brige Darde koja u svojim redovima uistinu ima dobro posloženu momčad u kojoj ne fali iskustva i kvalitetnih rješenja.
– Predvodi ih veteran Zvonimr Ridl koji još uvijek može odigrati na visokom nivou i iznimno im je bitan igrač. Na jedinici sve konce im vuče bivši Riječanin, Jugo dok su na vanjskim pozicijama tu još iskusni Meznarić, Mandić, izvrsni šuter Budimir kao i zaštićeni Pandurić koji je ujedno i juniorski reprezentativac Hrvatske. Pod košem se ozbiljno pribojavamo Perajice koji je iznimno snažan i spretan tako da će ponovno Šarlija i Čakarun imati težak posao pogotovo u obrani da zaustave unutarnju igru domaćina.
Može li se do iznenađenja?
– Mi se nadamo da možemo napraviti ono što nam nije pošlo za rukom u posljednja tri gostujuća ogleda. U svim tim utakmicama smo bili više nego ravnopravan suparnik, međutim nedostajalo nam je koncentracije i mudrosti u završnicama. Pogotovo nam je nedostajalo preciznosti izvana i nadamo se da je toj šuterskoj krizi ipak došao kraj. Nekako svi u klubu predviđamo i jedva čekamo da nam se više na jednoj utakmici otvori šut, a kad bi se to dogodilo onda mi mogli gajiti nadu da možemo i do gostujućeg uspjeha. Ipak temeljni zadatak je ući od prve minute borbeno, s maksimalnim angažmanom u oba pravca. Želja je nametnuti naš stili igre u kojem ne smijemo dopustiti Dardi da dolazi do laganih poena i da u eventualnoj seriji dođe do visoke prednosti. U gostima je uvijek najvažnije doći do završnice s najmanje egal situacijom i onda gosujućim momčadima uvijek rastu šanse za uspjehom – zaključio je Perić.