Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Počast Ivanu Krešanu, junaku Domovinskog rata

02.12.2011. 23:00
Počast Ivanu Krešanu, junaku Domovinskog rata


Prošlo je točno 20 godina, 2. prosinca 1991., od pogibelji hrvatskog viteza Ivana  Krešana, istinskog junaka Domovinskog rata. Krešan je bio i prva od 12  vojnih i civilnih žrtava Domovinskog rata iz Sukošana.
U nazočnosti njegovog sina Darija Krešana, načelnika Ante Martinca sa suradnicima i vijećnicima, UHDDR-a, suboraca iz 112. brigade, rodbine i prijatelja jučer kasno poslijepodne pokraj spomen-obilježja na mjestu pogibije na Sv. Martinu i potom na mjesnom  groblju održana je molitva, prisjećanje na lik i djelo hrvatskog  viteza, polaganje vijenaca i svijeća.
Među mnogim nesebičnim ljudima koji su za domovinu položili ono najvrjednije, vlastiti život, našao se i omiljeni Sukošanac, 32-godišnji Ivan. Obiteljski čovjek, direktor tadašnje PZ Sukošanka, nogometaš  Zlatne luke, iako je imao brojne planove hrabro, dostojanstveno i sasvim dobrovoljno je stao na branik domovine. Tragična pogibelj mladog bojovnika Iva i ratne  strahote samo su, nažalost, ubrzale preranu smrt njegove majke Anke, a potom i supruge Mirjane Krešan.