Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Led konačno dobar, klizalište od sutra?

Autor: Ante Vidović

02.12.2012. 23:00
Led konačno dobar, klizalište od sutra?

Foto: Zvonko KUCELIN



Sve je spremno da se zadarsko klizalište na parkiralištu kod crkve Sv. Marije otvori sutra navečer. Kvaliteta leda je zadovoljavajuća čime je riješen glavni problem. Trenutno su u tijeku finalni radovi koji podrazumijevaju postavljanje manjeg djela inventara i rasvjete. Klizalište se otvara u sklopu projekta Đir po gradu kojim se pokušava povećati posječenost Poluotoka i samim time promet tamošnjih obrtnika.
Klizalište će biti poseban mamac da Zadarne privuće na Poluotok u posljepodnevnim satima. Novom ponudom Poluotok sve više dobiva na atraktivnosti. Dodatnim uređenjem grada za nadolazeće praznike gotovo da će biti grijeh ne odlučiti se uživati u zimskim čarima stare gradske jezgre nasuprot boravku u četiri zida nekog trgovačkog centra s izlozima načičkanim provokativnim marketinškim natpisima koji sve više imaju učinak šake u oko.
Nasuprot tome stoje obrtnici koji su se uključili u Đir po gradu i koji svim posjetiocima nude atraktivne popuste. Nije za odmet ni podsjetiti kako se nakon 16 sati u zimskim mjesecima ne naplačuje parking na Poluotoku pa su svi plusevi na njegovoj strani, samo ih treba ponovno prepoznati. Unatoč brojnim pogodnostima obrtnicu su poslovično oprezni svjesni da se ne može preko noći promijeniti ono što se godinama urušavalo.
– Iskreno ne očekujemo ništa spektakulrano od same akcije. Sigurno je da će nekih pomaka u odnosu na prošlu godinu biti kao i da ćemo dobiti smjernice što promjeniti za iduću godinu. Odumiranje Poluotoka je trajalo dugo godina i sada nas čeka dugogodišnji proces ponovnog oživljavanja, kaže predsjednik Udruženja obrtnika Zadar pri Obrtničkoj komori Zadarske županije Mladen Malta.