Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ranjeni Zadrani došli do dvije pobjede

Autor: Viktor Bogut

02.12.2012. 23:00
Ranjeni Zadrani došli do dvije pobjede

Foto: Zvonko KUCELIN



Izrazito naporan vikend imali su stolnotenisači Donata. Prvo ih je u Osijeku u petak očekivao odgođeni dvoboj petog kola, da bi u subotu u Zadru odigrali dvije utakmice šestog kola. Priželjkivao je strateg Donata Denis Karlović dvije pobjede iz tri utakmice i isto toliko su ih njegovi igrači i uspjeli ostvariti. A to je zaista odličan rezultat, jer je Alan Jalžabetić bio pred upalom pluća, a Tomislav Maraković radi distorzije zgloba morao je predati dvoboj u Osijeku, a u Zadru je “pro forma” nastupio.
A dvoboj u Osijeku protiv Vodovoda Zadrani su riješili rutinirano. Pogođena je bila i postava, jer je najbolji igrač Osijeka Filip Slamek baš išao na Marakovića, koji je ionako bi primoran predati utakmicu, a ostali zadarski igrači su se više manje lako razračunali s mladim Osječanima. Nakon što su Maglić i Jalžabetić slavili i u parovima, bilo je jasno da bodovi odlaze u Zadar.
Dobro su igrači Donata nakon dolaska iz Osijeka odradili i subotnji jutarnji dvoboj protiv posljednjeplasirane momčadi Superlige, Trans Agrama. Zapravo radilo se o drugoj momčadi Zagreba, a Zadrani su slavili sa 4:2, ponovo s ozlijeđenim Marakovićem. Junak je bio Domagoj Maglić, koji je ostvario dvije pobjede i jednu u paru. Kada je bilo najvažnije povukao je i Jalžabetić i Donat je stigao i do druge pobjede. Do treće nikako nije mogao. Ne s ranjenim sastavom. Zagreb je mnogo mlađi sastav od Donata, ali ti mladi igrači su ono najbolje što Hrvatska trenutačno ima od mladih igrača i s glatkih 4:0 i samo jednim izgubljenim setom protutnjali su Zadrom.


 VODOVOD OSIJEK – DONAT 1:4


Mihaljević – Maglić 0:3, Zovko – Jalžabetić 1:3, Slamek – Maraković 3:0 (b.b), Zovko/Slamek – Maglić/Jalžabetić 1:3, Mihaljević – Jalžabetić 1:3.




 DONAT – TRANS AGRAM 4:2


Maglić – Marelja 3:1, Maraković – Durinović 0:3, Jalžabetić – Zeljko 2:3, Maglić/Jalžabetić – Marelja/Zeljko 3:0, Maglić – Radanović 3:0, Jalžabetić – Marelja 3:1


 DONAT – ZAGREB 0:4


Maglić – Pucar 0:3, Maraković – Zeljko 1:3, Jalžabetić – Čipin 0:3, Jalžabetić/Maglić – Pucar/Zeljko 0:3