Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Elizabeta Škunca na putu iz Novalje 11- milijunta putnica

02.12.2016. 23:00
Elizabeta Škunca na putu iz Novalje 11- milijunta putnica


Rezultati dobre turističke sezone pozitivno su se odrazili i na brodski prijevoz pa je tvrtka Jadrolinija u četvrtak oborila rekord. Lanjskih 10,8 milijuna putnika premašeni su još prošli mjesec, a 2. prosinca, zabilježen je i jubilarni, 11-milijunti putnik. Ta čast pripala je Elizabeti Škunca iz Novalje koja je kupila kartu za katamaran do Rijeke. Nakon pristajanja u riječku luku jubilarnu putnicu ugodno su iznenadili prigodnom nagradom. Predsjednik Uprave Jadrolinije, Alan Klanac, uručio joj je polazno-povratne karte za dvije osobe i automobil te smještaj s doručkom i večerom na međunarodnoj liniji Jadrolinije.
– Previše sam uzbuđena da bih odmah mogla odabrati, rekla je nagrađena putnica nakon što je saznala da može birati između tri linije i to Zadar – Ancona, Split – Ancona ili Dubrovnik – Bari.
Zadovoljstvo nisu krili ni u Jadroliniji. Istaknuli su kako rekordni broj putnika ikada u jednoj kalendarskoj godini predstavlja povijesni uspjeh i dokazuje rekordnu godinu za Jadroliniju.
“Val” pozitivne sezone
– Prošle godine 10-milijunti putnik obilježen je krajem mjeseca listopada, a do kraja 2015. godine Jadrolinija je prevezla ukupno 10,8 milijuna putnika i 2,6 milijuna vozila. Ove godine Jadrolinija je osjetila ‘val’ pozitivne turističke sezone u Republici Hrvatskoj, a posade i djelatnici u podršci odradili su golem posao što se vidi i po rezultatima poslovanja. Kontinuirano se održava rast na svim plovnim područjima i u svim segmentima poslovanja, izvijestila je Marija Zaputović iz Jadrolinijina ureda za odnose s javnošću te naglasila da je u usporedbi s prošlom godinom broj prevezenih putnika i vozila porastao prosječno za 4 posto. Napomenula je i kako sezonsko poslovanje najbolje oslikava podatak da je gotovo polovica putnika i vozila prevezena u visokoj sezoni u srpnju i kolovozu, kada je brodovima bijele flote putovalo oko pet milijuna putnika i milijun vozila.
– Danas uz održavanje 34 koncesioniranih linija u Hrvatskoj Jadrolinija omogućuje povezivanje hrvatskih otoka s kopnom i aktivno sudjeluje u realizaciji hrvatske turističke ponude. Brodovi tijekom ljetne sezone obavljaju preko 600 polazaka dnevno, a najfrekventnije linije održavaju se gotovo 24 sata na dan, ističu u Jadroliniji čija su plovila i na zadarskom području ove godine premašila prošlogodišnje brojke. U prvih devet mjeseci ove godine prevezeno je više od dva milijuna putnika i 400 tisuća vozila. Na najfrekventnijoj trajektnoj liniji Preko-Zadar prevezeno je više od 800 tisuća putnika, a na liniji Tkon-Biograd oko 400 tisuća putnika.
Jubilarni putnici
Inače, Jadrolinijina flota trenutno broji 50 brodova i to 34 trajekta za lokalne linije, 10 brzih putničkih brodova, tri trajekta za međunarodne linije i tri klasična broda.
Nedavno je i Lučka uprava Zadar nagradila svog jubilarnog putnika u 2016. godini, ali i Zračna luka Zadar. Prvi put u povijesti zadarske luke, u Novu luku Gaženica, je na kruzeru Aidabella tvrtke Aida Cruises, 30. rujna stigao jubilarni 100.000-ti putnik na kružnim putovanjima, a riječ je bila o četverogodišnjoj djevojčici iz Njemačke. Zračna luka Zadar rekord od pola milijuna putnika obilježila je 21. listopada, a nagrada, povratna karta na Ryanairovom letu za destinaciju po izboru, poklon bon u Duty free shopu te buket cvijeća, pripala je Jeleni Rukavini s Plitvičkih jezera.