Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvije Zadranke tukli bivši dečki, jedna prijavila silovanje

Autor: Suzana Bandić

03.01.2010. 23:00
Dvije Zadranke tukli bivši dečki, jedna prijavila silovanje


Zadranin (27) je u subotu navečer susreo svoju bivšu djevojku na Poluotoku, započeo ju vrijeđati, a potom ju ispljuskao, dok je drugi, 26-godišnjak, u jednom zadarskom kafiću, nakon svađe, nogama izudarao bivšu djevojku, a njezinu prijateljicu udario šakom u glavu
Tijekom proteklog vikenda policija je evidentirala tri narušavanja javnog reda i mira od kojih se prvi dogodio u subotu ujutro oko 8.40 sati u Sokolskoj ulici, prolazu uz Kazalište lutaka.
Pod utjecajem alkohola od čak 2,59 promila tamo je 39-godišnji Zadranin J.F. divljački nasrnuo na svog prijatelja i vršnjaka N.R. udarivši ga prvo šakom u nos, od čega se ovaj, iako trijezan, srušio na pod. Potom ga je nastavio udarati nogom sve dok nisu stigli policajci koji su ga spriječili da svom prijatelju nanese teške ozljede. Uz primjenu nužne sile, pijani nasilnik je priveden u policijske prostorije gdje je zadržan do otriježnjenja, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.
Druga dva slučaja dogodila su se isti dan u večernjim satima, a u oba je bila riječ o “ljubavnim” svađama u kojima su dvojica mlađih Zadrana fizički i verbalno napali svoje bivše djevojke.
Oko 20.30 sati na Poljani Ivana Pavla II. na Poluotoku 27-godišnji muškarac najprije je verbalno napao svoju bivšu, četiri godine mlađu djevojku, a potom joj je dao i nekoliko pljuski nakon čega je ona pozvala policiju. Nasilnik je priveden u policijske prostorije, a potom je pušten uz optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira koji će rješavati Prekršajni sud.
Dva sata kasnije, odnosno u 22.40 sati, sličan slučaj dogodio se i u jednom kafiću na predjelu Smiljevca. Tamo je 26-godišnjak, koji je otprije poznat policiji, vrijeđao svoju bivšu djevojku i njezinu prijateljicu s kojom je bila u društvu.
Mladić ju je udarao nogama po leđima i potkoljenicama, a njezinu je prijateljicu koja se umiješala u svađu, pokušavši je zaštititi, udario šakom u glavu. No, prije nego što je policija došla na mjesto izgreda, nasilnik je pobjegao u nepoznatom pravcu, a policajaci ga nisu uspjeli pronaći ni na njegovoj kućnoj adresi.
Ipak, protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog za teži oblik narušavanja javnog reda i mira.
Osim ove dvojice koji su se s bivšim djevojkama razračunavali verbalno i fizički, kako doznajemo, u novogodišnjoj noći prijavljeno je i jedno kazneno djelo silovanja, a navodno je i u ovom slučaju riječ o bivšem ljubavnom paru. Iz zadarske policije, međutim, o samom slučaju nisu htjeli govoriti zbog zaštite identiteta žrtve, ali i zbog istrage koja je još uvijek u tijeku.