Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tjedan predstava za vesele praznike

03.01.2012. 23:00
Tjedan predstava za vesele praznike


Revija će se održati od 8. do 15. siječnja u našoj novoj zgradi, plakati su postavljeni te očekujemo mnogobrojnu publiku, rekla je ravnateljica Kazališta lutaka Iris Pavić Tumpa


Revijalni program lutkarskih predstava Kazališta lutaka Zadar koji se održava svake godine početkom siječnja od ove godine nosi naziv “Sunce na Poluotoku”. Podsjetimo, svake godine početkom siječnja zadarski lutkari povodom školskih praznika za djecu organiziraju reviju predstava u trajanju od tjedan dana, revija do sada poznata pod nazivom “Sunce u Jazinama” iz Jazina se s lutkarima preselila u novu zgradu Kazališta lutaka te je tako dobila i novi naziv “Sunce na Poluotokou”.
– I ove godine pripremili smo za djecu reviju naših poznatih predstava iz Jazina, na žalost zbog vremenskih uvjeta ne možemo igrati Dragu Č. i tvornicu čokolade, ali sigurni smo da će djecu razveseliti sve predstave koje smo za njih priremili. Revija će se održati od 8. do 15. siječnja u našoj novoj zgradi, plakati su postavljeni te očekujemo mnogobrojnu publiku, rekla je ravnateljica Kazališta lutaka Iris Pavić Tumpa.
I ove godine, kao i do sada, lutkari idu s provjerenim predstavama koje su malim Zadranima dobro poznate i na koje uvijek rado dolaze.
“Sunce na Poluotoku” otvara se u nedjelju 8. siječnja u 11 sati predstavom “Mala čarobnica”, a u utorak 10. siječnja u 18 sati na rasporedu je predstava “Psić koji nije znao lajati”. “Mačak u čizmama” igrat će u četvrtak, 12. siječnja, u 18 sati, dok je u subotu 14. siječnja u 11 sati na rasporedu “Mali dinosaur”. Revija završava omiljenom predstavom i djece, ali i roditelja “Čarobnjakom iz Oza” koja će igrati u nedjelju 15. siječnja u 11 sati. Sve predstave igrat će se u novoj zgradi kazališta te će ih zahvaljujući brojnim mogućnostima novog kazališta djeca moći doživjeti na potpuno nov način.
Nakon “Sunca na Poluotoku” lutkari nastavljaju marljivo raditi na novim i starim predstavama, a Pavić Tumpa otkrila nam je, na radost brojne djece, kako će njihov “Drago Č. i tvornica čokolade” zaigrati odmah na proljeće čim to dopuste vremenski uvjeti.