Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Žive jaslice oduševile posjetitelje

03.01.2012. 23:00
Žive jaslice oduševile posjetitelje


Ugodno je bilo vidjeti i čuti prekrasnu izvedbu, koja je uvijek iznova veliki doprinos blagdanskom ugođaju i proslavi utjelovljenja Isusa Krista


Zajednica Cenacolo (bratovština sv. Nikole) u Jankolovici pokraj Biograda u ponedjeljak je priredila žive jaslice. Zanimljivo je spomenuti da mladići iz zajednice brinu i o mnogim domaćim životinjama koje su bile dio živih jaslica. Podsjećamo, žive jaslice u Jankolovici održat će se još u petak 6. siječnja na svetkovinu Bogojavljenja – Sveta tri kralja s početkom u 18 sati.       
Ovo je druga od tri izvedbe Živih jaslica u ovom božićnom vremenu. Izveli su je članovi Zajednice bratovštine sv. Nikole u Jankolovici. Programu su nazočili mnogi posjetitelji, među kojima su bili brojni roditelji s djecom. Oku i uhu ugodno je bilo vidjeti i čuti prekrasnu izvedbu, koja je uvijek iznova veliki doprinos blagdanskom ugođaju i proslavi utjelovljenja Isusa Krista. Također, ona za mnoge posjetitelje predstavlja i duhovno obogaćenje.        
Gosti izvedbe živih jaslica su bili donatori Manfred i Marion Nürnberger koji su ovoj zajednici darovali pumpu za vodu i platili iskop bušotine da mogu u vrijeme ljetne nestašice crpiti vodu iz dubine sa 27 metara. Prošle godine ova zajednica je imala vodu od lipnja do 2. prosinca 2011. samo noću od 21 sat do 6 sati ujutro.
Provincijal Franjevačke provincije sv. Jeronima u Zadru fra Josip Sopta platio je hidrofor te priključke cijevi i kablove, a Marjan Zdrilić je sve to besplatno spojio.