Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tri dragulja zadarskog rukometa

Autor:

03.02.2009. 23:00
Tri dragulja zadarskog rukometa

Foto: Vedran SITNICA



Tako su svaki od trojice zadarskih srebrnih rukometaša dobili na uspomenu zlatnu medalju s likom Sv. Krševana i Sv. Donata, Monografije sa znakom Sv. Krševana i morskih orgulja i po 25. 000 kn novčane nagrade.


Zadarski gradonačelnik Živko Kolega, dogradonačelnik Dražen Grgurović te član Poglavarstva  Stanko Zrilić su svečanim primanjem u Gradskoj vijećnici  za trojicu zadarskih članova  hrvatske rukometne reprezentacije : Tončija i Josipa  Valčića te Ivana Ninčevića sa  svojim suprugama i roditeljima, obilježili veliki uspjeh naše rukometne reprezentacije  koja je na kraju 21. Svjetskog  rukometnog prvenstva osvojila srebrnu medalju. Srebrni  zadarski rukometaši od kojih  je najveću ulogu kao standardni prvotimac imao Tonči  Valčić, su dočekani s velikim  simpatijama, a u prigodnom  govoru gradonačelnika Kolege istaknuta je velika zahvalnost za svu radost koju su nam  naši rukometaši proteklih dana priredili.
– Vi ste na kraju bili srebrni,  ali za nas će te uvijek biti  zlatni. Zahvalnost je naša neopisiva. Priredili ste nam puno  veselja i doveli ste nam u  Hrvatsku i Zadar najveću  sportsku priredbu ikad održanom na ovim prostorima.  Stvarno je bilo lijepo ovih dana biti Zadraninom, koji su  ipak ostali bez mogućnosti  gledanja Hrvatke u Dvorani  Krešimira Ćosića, ali skupina  koja je razigravala u Zadru je  bila zanimljiva i pružila je svu  draž rukometa. Vi ste kao tri  dragulja zadarskog rukometa  još jedan dokaz velike sportske familije koju ovaj grad ima  i nadam se da ćete svojim  daljnim sportskim uspjesima i  radom doprinijeti još većoj  promidžbi kako Zadra tako i  Hrvatske. Zahvalio bih se i  vašim roditeljima i suprugama  koji su isto tako zaslužni za sve  što je dosad postignuto – rekao je Kolega.
Nakon uvodnog govora,  gradonačelnik Kolega je nagradio srebrni trojac prigodnim nagradama. Tako su svaki od  trojice zadarskih srebrnih rukometaša dobili na  uspomenu zlatnu medalju s  likom Sv. Krševana i Sv. Donata, Monografije sa znakom  Sv. Krševana i morskih orgulja i po 25. 000 kn novčane  nagrade. Nastavak primanja  je protekao u veselom tonu i u  neformalnom razgovoru rukometaša i njihovih obitelji sa  svojim domaćinima. U tom  razgovoru istaknuto je veliko  oduševljene s uspješnom organizacijom ovakve globalne  sportske priredbe u Hrvatskoj  i istaknuta je velika zahvalnost  Vladi Republike Hrvatske koja je uspjela u kratkom roku  potpomognuti izgradnju šest  velebnih sportskih dvorana  koje su oduševile sve sudionike prvenstva. Naravno, zadarski dio priče je ipak bio  najzanimljiviji pa je tako dogradonačelnik Dražen Grgurović izrazio želju za što hitnijim osznaživanjem hrvatske  rukometne lige te stvaranja  uvjeta za povratak zadarskih  rukometnih dragulja u Zadar.    
 


U ZADRU IPAK NAJBOLJE




Najzanimljivije iz neformalnog  razgovora se može navesti i  razmišljanja naših rukometaša koji su nakon završetka Svjetskog  rukometnog prvenstva među sobom razgovarajući zaključili da  im je atmosfera iz zadarskog predolimpijskog turnira ipak ostala  nenadmašena. Nije na kraju ipak bilo sve do veće masovnosti  (12.000 -15.000 ljudi) po kojima su Split i Zagreb daleko  premašili kapacitete zadarske dvorane, ali štimung i pjesma koja  je u ta tri dana vladala Višnjikom ostala je izgleda duboko  ukorijenjena u glavama naših srebrnih kauboja.