Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Na bokovima najmanje rješenja

Autor: Šime Ćurko

03.02.2010. 23:00
Na bokovima najmanje rješenja


Nemam što žaliti za igračima koji nisu došli, već se okrenuti igračima koji su s nama i koji žele raditi – kaže Zebić
Šest utakmica bez poraza. Premda je riječ o prijateljskim utakmicama zvuči obećavajuće.
– Slažem se, iako ne trebamo žuriti s nikakvim zaključcima. Ono što je važnije od rezultata je to da smo igrali sve bolje iz utakmice u utakmicu. Počeli smo loše protiv Primorja da bismo u sljedeće tri utakmice izgledali mnogo bolje – kaže Dalibor Zebić čija je momčad jučer završila drugu fazu priprema obavljenu u Rovinju. Petnaestak dana prije nastavka sezone Zebić je, čini se, uglavnom definirao kako bi momčad trebala izgledati na proljeće. Najslabija konkurencija ponovno je na bokovima.
Najviše zadnjih veznih
– Na lijevom imamo Tomislava Čuljka, koji nam se pridružio pred polazak u Rovinj, a pokušali smo i s juniorom Vasiljem. Kod Čuljka je problem što nije s nama obavio prvi dio priprema i zato se protiv Segeste u posljednjoj utakmici žalio na ozljedu.
Čuljak tako praktički nema alternativu na lijevom boku nakon što Nikola Žilić nije ni bio u Rovinju. Nije li se Zadar jesenas olako odrekao Joze Pletikosića, koji se u obrambenom dijelu pokazao kao solidna opcija na lijevoj strani.
– Ne bih se vraćao na Pletikosića. On je otišao i nema smisla nagađati što bi bilo kad bi bilo.
Na desnom boku većinu pripremnih utakmica igrao je Šime Maruna.
– Osim na Marunu računamo i na Josipa Bilavera, no on trenutačno ima problema s aduktorom. Maruna je igrao toplo-hladno i nadam se da će se njegova forma što prije ustaliti.
Mladi Tomislav Glumac došao je s posudbe iz Hajduka i “zakapario” mjesto na lijevom stoperu.
– Od Glumca očekujem ono što smo dobili od Mateja Jonjića prošle jeseni. Uostalom, Glumac je dok nas i došao u sličnoj poziciji kao i Jonjić koji se na kraju izborio za mjesto u prvih jedanaest.
Na desnom stoperu prvo rješenje je Ante Puljić, a Stjepan Skočibušić se nametnuo kao libero.
– Tako je bilo na većini pripremnih utakmica.
Najveća gužva je na zadnjem veznom. Igor Banović igra sve bolje, ali Marko Anić, Jure Jerbić i Ferdo Milin također ciljaju tu poziciju.
– Za zadnjeg veznog se ne trebamo brinuti. Tu ima dosta solucija, a za sada je u prvom planu Banović. No, i Jerbić je pokazao napredak i onaj tko bolje uđe u sezone imat će prednost u nastavku lige.
Preostala dva mjesta u veznom redu te dva u napadu zauzeli su Ivan Ćurjurić, Antonio Mršić, odnosno Želimir Terkeš i Ivan Santini.
– Terkeš i Santini su pokazali dobru suradnju, a to je vrlo važno jer već dugo vremena imamo problema s realizacijom. Dosta smo radili i na obrani, posebno u srednjem redu koji treba biti pravi blok ispred zadnje linije.
Roster zaključen
Pred polazak u Rovinj Zebić je rekao da u Istri očekuje “dva-tri iskusnija igrača”. Međutim, Zadar je u praksi ostao na 22 igrača koji su i otputovali u Rovinj.
– Na sve igrače koji su bili u Istri računamo i dalje. Istina je da sam očekivao poneko novo ime, no očito je da se moramo pokriti s onim što imamo. Nemam što žaliti za igračima koji nisu došli već se okrenuti igračima koji su s nama i koji žele raditi.
Znači li to da je zaključen roster za proljetnu polusezonu?
– Ne znam je li zaključen, ali značajnijih promjena sigurno neće biti. Moguće je da ćemo uzeti još ponekog igrača, ali ako se to i dogodi treba računati na to da smo prošli dvije trećine priprema i svako tko bi nam se naknadno pridružio mogao bi imati problema zbog toga. Pokazala je to praksa iz prethodnih sezona tako da treba biti oprezan ako nekoga i budemo dovodili.


U subotu Junak na Stanovima


Za subotu poslijepodne Zebić je najavio domaću utakmicu s Junakom. Sezonu u Prvoj HNL Zadrani nastavljaju 20. veljače kada u 18. kolu gostuju u Šibeniku.




 


Zadrani na prijateljskim utakmicama


Zadar – Zadar (juniori) 0:1
Zadar – Mosor 1:1
Raštane – Zadar 1:1
Zadar – Primorje 2:2
Zadar – Interblock 1:0
Zadar – Istra 1961 0:0
Zadar – Segesta 4:0