Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Na sto posto u Gospinom polju

03.02.2011. 23:00
Na sto posto u Gospinom polju


Dosta toga će ovisiti o našem pristupu koji mora biti na tristo posto ako mislimo uspješno privesti utakmicu kraju – kazat će Mrkić


Pred košarkašima  Borik-Puntamike se nalazi novi  prvenstveni ispit, gostovanje u  Dubrovniku. U slučaju uspjeha  zeleni bi se našli u idealnoj  situaciji što se tiče plasmana u  Ligu za prvaka pred posljednja  četiri kola. Ipak za ostvariti  pobjedu u dvorani u Gospinom  polju trebat će im nadahnuta  večer, a domaćin je u dobroj  formi, barem što se tiče domaćih utakmica. Bodove iz Dubrovnika su ove sezone odnosili  tek Split i Alkar, tamo još na  otvaranju sezone, no Puntamičani će se vrlo rado sjetiti  lanjske sezone kad su u dva  navrata bili uspješniji od Dubrovčana. Štoviše gostovanja  ove sezone su im dosta uspješna, slavilo se u Dubravi i  Zaboku, a kako zaskočiti gospare pokušao je skicirati jedan  od mlađih u izrazito mladoj  momčadi Borik-Puntamike Josip Mrkić.
– Malo smo zakinuti na treninzima kroz tjedan. Nismo  mogli računati na Juru Ružića  koji se još oporavlja od ozljede  lakta, Šarlija je također nedostajao zbog viroze, ali ostatak  momčadi marljivo trenira kao i  pred svaku utakmicu. Znamo  da nas čeka težak zadatak u  Dubrovniku protiv momčadi  koja ove sezone pokazuje dobre  igre. Pogotovo su učinkoviti u  svojoj dvorani, a motiva im neće  nedostajati. I oni kao i mi imaju  još uvijek otvorenu situaciju po  pitanju plasmana u Ligu za prvaka što će ovom dvoboju dati  sigurno poseban naboj.
U prvom dijelu s njima ste  odigrali možda najtežu domaću utakmicu koju ste ipak  kraju priveli s dva boda u  džepu.
– Teško smo s njima igrali,  vidjelo se to dobro u toj utakmici u Jazinama. Vodili su do  posljednjih pet minuta i onda  smo uspjeli okrenuti rezultat.  Puno su dobili ove sezone dolaskom Nikole Došena na poziciji razigravača gdje se  odlično nadopunjava s Mislavom Perićem. Ostatak  momčadi je onaj već godinama  poznat. Vraneš, Karač, Lučić,  Hajdić, Oštrić, imena su na koja  treba pripaziti, a dosta toga će  ovisiti o našem pristupu koji  mora biti na tristo posto ako  mislimo s uspjehom privesti  utakmicu kraju.
Do kraja je ostalo pet kola.  Svaki od tih pet dvoboja imat će  svoju određenu težinu, bilo u  smislu plasmana u Ligu za prvaka ili one za ostanak.
– Nadam se da ćemo ove  sezone biti u ovoj boljoj ligi, ali  ne smijemo toliko gledati unaprijed nego idemo iz utakmice  u utakmicu. Prvo trebamo  odraditi Dubrovnik protiv koga  moramo paziti u slučaju poraza  da to bude ispod osam razlike  (74:66) koliko smo mi njih dobili u Jazinama. Sve može na  kraju odlučivati, pa i međusobna koš razlika u slučaju identičnih omjera.
Vi spadate u onu kategoriju  igrača rođenih ’91. i mlađi iz  koje je trener Neven Plantak  najčešće koristio vaše usluge  (14 minuta po utakmici) te Ivana Mikulića (25 minuta po  utakmici).
– To pravilo mi je otvorilo  vrata k solidnoj minutaži. Mikulić je odlično iskoristio svoje  minute, postao jedan od stožernih igrača. Meni je ovo prva  prava seniorska sezona i na  početku nije bilo lako nositi se s  tim pritiskom. Sad mi je već  dosta lakše, stekao sam  određeno samopouzdanje te  sve više dobivam minuta od trenera. Ima tu dosta mjesta za  ispravljanje. Malo sam u napadu rezerviran, često mi se  ruka skrati pri šutu. Ipak uspijem u obrani biti koncentriraniji što je bitnije, a u napadu  što uspijem. Srećom, imam dosta starijih suigrača koji su  spremni preuzeti odgovornost  u tom šuterskom dijelu – zaključio je Mrkić.