Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadraninu (27) jednomjesečni pritvor zbog potpaljivanja štale

03.02.2011. 23:00
Zadraninu (27) jednomjesečni pritvor zbog potpaljivanja štale


U požaru za koji je utvrđeno da ga je 27-godišnji Ivan Ć. potpalio upaljačem, izgorjela je jedna ovca i dva janjeta, 100 bala sijena, nešto stočne hrane, plinski štednjak, muzilice za krave, agregat za struju i razni alat


Pet dana nakon  što je u podmetnutom požaru  izgorjela štala obitelji Župan  na predjelu Pudarice, između  Bilog briga i Musapstana, policija je pronašla muškarca  koji se sumnjiči da je požar  izazvao.
Riječ je o 27-godišnjem  Zadraninu Ivanu Ć. koji je i u  svibnju protekle godine u blizini štale istoj obitelji zapalio  300 bala sijena nakon čega je  kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i  imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Zbog istog kaznenog djela koje mu je  nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija utvrdila sumnju da je upravo on  otvorenim plamenom potpalio štalu i protekle subote,  muškarac je, uz kaznenu prijavu jučer poslijepodne priveden dežurnom istražnom  sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pećini. Nakon  saslušanja sudac Pečina mu je  odredio pritvor u trajanju do  30 dana zbog opasnosti od  ponavljanja kaznenog djela.
– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno  je da je muškarac kritične  večeri, oko 19 sati, šetao  poljskim predjelom zvanim  Pudarica te da je prolazeći  pokraj staje u vlasništvu  34-godišnjaka upaljačem potpalio bale sijena uz staju –  rekao je Elis Žodan glasnogovornik Policijske uprave  zadarske napomenuvši kako  se potom vatra proširila na  ostale bale i drveni objekt  prouzročivši vlasniku štetu  procijenjenu oko 32 tisuće  kuna.
U požaru je izgorjela jedna  ovca i dva janjeta, dok je  ostale životinje, dvjestotinjak  ovaca i janjaca te tri krave i tri  teleta, vlasnik uz pomoć zadarskih vatrogasaca uspio  spasiti. Vlasniku je u plamenu  nestalo i 100 bala sijena,  nešto stočne hrane, plinski  štednjak, muzilice za krave,  agregat za struju i razni alat.