Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zgrada se vraća samostanu

03.02.2011. 23:00
Zgrada se vraća  samostanu


Županijski uredi su važne institucije za Pag i novi prostor smo uredili kako bismo omogućili njihov ostanak u Pagu. Želja nam je da u kvalitetnom i novom prostoru djelatnici županijskih službi imaju bolje uvjete za rad, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić


Nakon šezdeset godina iz zgrade u Koludraškoj  ulici, koja je nekada pripadala  i ponovno vraćena Benediktinskom samostanu Sv. Margarite, sele se uredi. U zgradi  koja je nacionalizirana nakon  Drugog svjetskog rata nalazio  se dječji vrtić, sjedište nekoliko sportskih klubova, razni  gradski uredi, a od sredine  devedesetih godina prošlog  stoljeća u zgradi su se nalazili  državni, a nakon toga županijski uredi za urbanizam i  gospodarstvo. Županijski uredi su preseljeni u poslovni  prostor u vlasništvu Grada Paga u Ulici bana Josipa Jelačića. 
– Županijski uredi su važne  institucije za Pag i novi prostor smo uredili kako bismo  omogućili njihov ostanak u  Pagu. Želja nam je da u kvalitetnom i novom prostoru  djelatnici županijskih službi  imaju bolje uvjete za rad, rekao je gradonačelnik Paga  Ante Fabijanić.
Novi prostor namijenjen  županijskim službama je veći  od onoga u Koludraškoj ulici,  a ima i veliko parkiralište.  Zgrada u Koludraškoj ulici  predat će se Benediktinskom  samostanu Sv. Margarite, a  još nije poznato što će se u njoj  nalaziti. U samostanu kažu da  će jednu prostoriju opremiti  za podučavanje šivanja paške  čipke, a ako se ispune uvjeti,  prije svega sigurnosni, u zgradi bi se mogla urediti samostanska zbirka umjetnina.