Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osmi, možda konačno sretni pokušaj

03.02.2012. 23:00
Osmi, možda konačno sretni pokušaj


Idemo odigrati utakmicu bez opterećenja, svjesni smo da su Zabočani favoriti, ali to ne znači da ćemo se predati – ističe trener Puntamičana Neven Plantak


Iako je Hrvatska prekrivena snijegom, A-1 ligaši odrađuju ovaj vikend 16. kolo. Košarkaši Sonik-Puntamike imaju večeras s početkom u 19 sati istrčati na parket sportske dvorane u Bedekovčini gdje će im s druge strane stajati trenutačno četvrta momčad lige Zabok. Jasno je da su Zabočani favoriti, ne samo zbog toga što imaju bolji omjer od Puntamičana, već i zbog poražavajućeg skora zelenih ove sezone u gostima. Od sedam utakmica u svih sedam su spuštene glave napuštali parket pa je najavljivati pobjedu u njihovom stožeru pomalo i preoptimistično. S druge strane, statistika nije presudna već sama prezentacija na terenu i tom smislu trener Neven Plantak može očekivati pomake na bolje, pogotovo jer u svlačionici od jučer ima jednog igrača više, Luku Drezgu koji je potpisao do kraja sezone vjernost zelenima. S njim se sigurno dobila koja napadačka opcija više, a upravo napad je problem na gostovanjima ove sezone.
– Idemo odigrati utakmicu bez opterećenja, svjesni smo da su Zabočani favoriti, ali to ne znači da ćemo se predati. Pokušat ćemo sve kako bismo pomrsili račune domaćinima, iako smo dobro upoznati sa snagom Zaboka koji posebno na svom parketu ove sezone izgleda jako dobro.
Trener domaćih košarkaša Dragutin Črnjević ima dobro posloženu skupinu igrača. Pogotovo to dobro izgleda u napadu gdje su pokazali da su među boljima u ligi.
– Zabok ima 12 kvalitetnih igrača koji svi mogu ravnopravno participirati u igri. Imaju čak sedam vanjskih igrača, pa im se nije ni osjetilo više od mjesec dana izbivanja s parketa njihova dva ponajbolja vanjska igrača, Tomasa i Krušlina. Njih su odlično zamijenili kapetan Lež, pa Bašić te mlađi dečki Črnjević i Zadravec. Pod košem imaju također širinu, čak petoricu igrača: Drču, Perinčića, Bubala, Jankovića i Kraljevića što znači da smo osuđeni na veliku borbu i strepnju pod samim koševima. Pogotovo što imamo problem sa Šarlijom koji ima virozu i dva dana nije trenirao zbog povišene temperature. Upitan je za put prema Bedekovčini, a bez njega potpuno spremnog ostali smo na samo dva do tri rješenja pod košem. Zabok pored kvalitete i širine ima dobro posloženu igru, često su u visokom ritmu jer im to rotacijske mogućnosti dopuštaju te ćemo morati biti na visokoj razini obrane ako mislimo parirati za dobar konačni rezultat.
U Zabok idete ipak snažniji za novopristiglog Luku Drezgu. S njime bi vaša vanjska linija trebala praviti puno veće probleme protivničkim obranama nego što je to bio slučaj dosada.
– Istina da smo u Drezgi dobili igrača koji bi trebao donijeti osjetniji pomak u našoj napadačkoj igri. On je izuzetan bek-šuter, s dosta prvoligaškog iskustva i primjetno je u kondiciji i formi, jer je cijelu polusezonu bio član A-2 ligaša GKK Šibenika. Međutim, problem je trenutačno njegova prilagodba na novu sredinu i na taktičke detalje koji su dobro znani ostalim igračima. Stoga, od njega je teško očekivati odmah da počne donositi ono što bi trebao. Sve će zavisiti o brzini njegove prilagodbe na ostatak momčadi i zahtjeve koji se pred njega postavljaju – zaključio je Plantak.