Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Cijenit će se originalni projekti

Autor: Valentina Mlađen

03.02.2013. 23:00
Cijenit će se originalni projekti

Foto: Vedran SITNICA



Naglašeno je kako će se pri bodovanju cijeniti originalni projekti koji se baziraju na idejama koje nisu viđene do sada


Brojna pitanja imali su okupljeni studenti na Javnoj tribini o studentskim projektima koju je u prostorijama Studentskog kluba organizirao Studentski zbor Sveučilišta u Zadru.
Cilj tribine bio je aktivirati studente u životu zajednice te im predstaviti novi Pravilnik o studentskim projektima.
– Motivirani dosadašnjim slabijim iskustvima s projektima ali i njihovom nedovoljnom kvalitetom organizirali smo tribinu da raspravimo o tome te odlučimo kakve projekte želimo u budućnosti financirati, rekao je predsjednik Zbora Mate Vučić.
Natječaj za studentske projekte objavljuje se jednom godišnje u trajanju od mjesec dana te ove godine počinje 7. veljače. 40 posto sredstava Zbora odlazi na studentske projekte u koje su uključene tribine, javno-društvena događanja, istraživanja, konferencije i slično. Novi obrasci proizišli iz novog Pravilnika studentima su predstavljeni na primjeru popularne manifestacije Antičkih dana u Zadru.
Naglasak u novoj organizaciji projekata jest na multidisciplinarnosti, pokušaju pronalaženja dodatnog izvora financiranja kada je to moguće , ali i da svaki projekt za sve financijske troškove mora imati barem dvije ponude te ispostavljene račune za sve financijske transakcije. Naglašeno je kako će se pri bodovanju cijeniti originalni projekti koji se baziraju na idejama koje nisu viđene do sada.
Nakon što je predstavljen novi Pravilnik studente je zanimalo koliko projekata mogu prijaviti, gdje ostaviti prijave, koliko novca za projekt mogu očekivati, kada će on biti isplaćen na račun i slično.
Potegnuto je i pitanje Športskog saveza i športskih događanja te je Vučić istaknuo kako bi Savez novac trebao dobivati iz Ministarstva, a razmatra se i opcija da se savezu obnovi proračun, no, naglasio je kako je to pitanje za neku drugu raspravu.