Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvojica navijača zaradila prijave

Autor: Suzana Bandić

03.02.2013. 23:00
Dvojica navijača zaradila prijave

Foto: Zvonko KUCELIN



Zaštitari tvrde kako su spriječili navijače u namjeri da iziđu na parket, dok suprotno njima očevici tvrde kako su dvojica muškaraca mahala šalom i dovikivala nešto sucima na odlasku prema tunelu te da je komešanje nastalo jer je zaštitar jednome od njih istrgnuo šal iz ruke i nije mu ga želio vratiti. Slučaj će se rasvijetliti pred sucem za prekršaje


Dva navijača privedena su po završetku košarkaške utakmice koja je u subotu navečer odigrana između Zadra i Širokog u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku zbog sumnje da su izazvali incident.
Sporni šal
– Prema našim evidencijama nekoliko navijača nezadovoljnih ishodom pokušalo je ući na parket u čemu su ih spriječili zaštitari. Privedene su dvije osobe koje su nakon kriminalističkog istraživanja puštene uz optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira, a izrečena im je i mjera zabrane posjećivanja sportskih događaja sljedećih osam dana uz mogućnost produženja tog roka – kažu u PU zadarskoj, no očevici događaja imaju nešto drugačiju priču.
– Bio sam tamo i sve vidio. Kad su suci krenuli prema tunelu, nastalo je neko komešanje. Čuo sam jednog momka kako zaštitaru govori da mu vrati šal. Taj momak je krenuo prema zaštitaru, a ovaj ga je odgurnuo.
Nisu huligani
 Muškarac je i dalje zaštitaru nešto govorio za šal kad je došlo još nekoliko zaštitara, a ovog momka smirivao je prijatelj – ispričao nam je očevidac, dodajući kako je čuo da je riječ o navijačima Zadra koji nisu članovi Tornada, već ljubitelji košarke s godišnjom kartom za sve utakmice.
– Žao bi mi bilo da ti dečki dobiju neku dulju zabranu odlazaka na utakmice jer to nisu nikakvi huligani. Zaštitari bi trebali uvoditi red, ali ne nikako udarajući i nasilno gurajući navijače – kaže naš sugovornik, ističući kako se nada da će se situacija rasvijetliti na Prekršajnom sudu jer su dvojica navijača dobili prekršajne prijave.