Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Opljačkali su dvije pošte, banku i zlatarnicu

03.02.2014. 23:00
Opljačkali su dvije pošte, banku i zlatarnicu


Kapetan duge plovidbe iz Ražanca, Dragan Bošković (60) i Leonardo Malbašić (37) zvani Leon iz Novigrada u Istri, jučer su sjeli na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje im je nastavljeno suđenje za četiri oružane pljačke kojima su se domogli više od milijun kuna plijena, što u novcu, što u zlatnini. Pred Sudskim vijećem kojim predsjeda sudac Marijan Bitanga jučer su svjedočili četvoro svjedoka – tri zaposlenice Hrvatske pošte i muškarac koji se kao klijent netom pred pljačku zatekao u jedoj od opljačkanih poslovnica.
– Ja sam se odrekla svog mobitela i 400 kuna koje su mi 27. rujna 2011. dvojica masiranih muškaraca odnijeli. Bilo je oko 11,55 sati kad su upali u poslovnicu u kojoj radim. Jedan od njih dvjice podigao je pištolj prema plafonu i rekao ‘ovo je pljačka’, a drugi je preskočio preko pulta i započeo u crnu vreću trpati novac – ispričala je Doris Bajlo, zaposlenica koja se u vrijeme pljačke sama nalazila u poštanskom uredu na Putu Bokanjca, a iz kojeg je optuženi dvojac odnio 38.802,04 kune. Ispričala je kako se sjeća da je jedan od pljačkaša bio visok, smeđe kose, plavih očiju, mršavije građe i mlađe životne dobi, dok je drugog opisala kao starijeg, smeđih očiju i guste sijede kose. Kazala je kako ih nije dobro vidjela dijelom zbog marama koje su imali preko lica i šilterica na glavi, a dijelom zbog šoka koji je pretrpjela.
– Taj visoki, mršavi koji je preskočio pult mi je rekao da mu otvorim sef koji se nalazio u prostoriji iza ove u kojoj su šalteri, ali ja sam zbog straha briznula u plač i rekla mu da je otvoren pa je sam uzeo novac. Nisu mi direktno prijetili da će me ubiti ili što slično, a na odlasku su mi istresli sve iz torbe i odnijeli mobitel i novčanik s 400 kuna. Taj dan želim zaboraviti, a i danas kad se sjetim obuzme me jeza – ispričala je službenica poštanskog ureda napominjući kako danas za razliku od dana kad je pljačkana više ne radi sama. Slično iskustvo imale su i dvije djelatnice iz poslovnice Hrvatske pošte na Voštarnici poznatije pod nazivom “Mala pošta”.
Njima je dvojac upao u poslovnicu 20. listopada 2011. godine u 19,35 sati dok je vani padala kiša. Bili su maskirani kišnim kabanicama zelene boje sa kapuljačama na glavi i maramama preko lica. Bošković je u ruci nosio pištolj koji je uperio u Anitu Stjelju te potom i Marinu Petričić, a Malbašić je ispod kabanice držao pušku. Zatražili su od službenica da im predaju sav novac iz ureda i mobitele, nakon čega su s plijenom od 51.074,77 kuna i mobitelom poštanskih službenica pobjegli u nepoznatom smjeru.
– Sve sam ispričala policiji odmah nakon događaja. Danas se slabije sjećam svega, a i želim sve to zaboraviti – rekla je Stjenja.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU