Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Donacije za ljepši dom

Autor: Dragana Glavočić

03.03.2009. 23:00
Donacije za ljepši dom

Foto: Adam VIDAS



Kad se o dobrome govori, tada se dobro i događa. Nakon uspješno održanog koncerta “Klape Zadra pjevaju djeci Doma”, mnogi su se javili sa željom da pomognu Domu, kazala je ravnateljica Doma Tatjana Vukman


U Domu za odgoj djece i mladeži u Zadru jučer su uručene donacije prikupljene u sklopu humanitarne akcije “Za moj ljepši dom”. Tvrtke koje su donirale sredstva su: Mistral d.o.o., Bakmaz, Baumax, Pevec, KSU Company, Marjur d.o.o., Tvornica kruha Zadra, Krka d.d, Phoenix Lifestyle Gallery, Frizerski studio Goga, Jabuka d.o.o. – Palačinka bar “Metropolis”, TO Dijan, Curavić, diving academy, Moto cross Vrsi, Paintball club Zadar i Josip Ciketić.
Prema riječima ravnateljice Doma Tatjane Vukman veliki broj tvrtki, ali i pojedinaca odlučili su nešto konkretno napraviti za štićenike Doma.
– Kad se o dobrome govori, tada se dobro i događa. Nakon uspješno održanog koncerta “Klape Zadra pjevaju djeci Doma”, mnogi su se javili sa željom da pomognu Domu. Među njima je i jedan Pažanin koji namjerava prihod sa skorašnjeg rock koncerta u Pagu donirati Domu. Razmišljamo o sljedećem koncertu koji će biti sasvim drukčijeg karaktera od prethodnog. I dalje imamo u planu promovirati potrebe štićenika i Doma, istaknula je Vukman. Medicinska škola “Ante Kuzmanić” uplatila je 1.000 kuna za potrebe Doma.
Dom za odgoj djece i mladeži ustanova u nadležnosti je Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske koja pruža usluge djeci i mladima s poremećajem u ponašanju. Dom može skrbiti o 20 korisnika u institucionalnim oblicima rada, 20 u poluinstitucionalnim oblicima rada te 20 korisnika u produženom stručnom postupku pri osnovnoj školi.