Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Budite stručni, budite humani

Autor: Ante Rogić

03.03.2010. 23:00
Budite stručni, budite humani

Foto: Tomislav JERAK



Na Sveučilištu u Zadru jučer je održana prva promocija prvostupnika i dodjela svjedodžbi studentima s Odjela za kroatistiku i slavistiku. Uz pročelnika Odjela dr. sc. Slavomira Sambunjaka promociji su prisustvovali dr. sc. Zvjezdana Rados i dr. sc. Zdenka Matek Šmit. U pozdravnom govoru dr. Sambunjak je iskazao čast i zadovoljstvo činjenicom da predvodi prvu promociju odjelnih prvostupnika. Prvostupnicima je poručio kako su izuzetni zbog silne volje i sposobnosti prilagođavanja. Podsjetio ih je na zahtjevnost Bolonjskog sustava obrazovanja, te ih pozvao na ustrajnost..
– Studij nije tu samo da vas učini stručnima, već prije svega ljudima, da budete časni, dostojni. To je možda najveći cilj, da budete humani. Da budete stručni, ali da znate štititi vaša i prava drugih, poručio je Sambunjak prvostupnicima.
U ime promovenata govor je održala Sanja Petrovski naglasivši, kad je riječ o ovoj generaciji, izuzetnu komunikaciju. Zahvalila se profesorima, Ministarstvu koje je omogućilo besplatno školovanje, kao i roditeljima koji su ih podržavali u studiju.
Svjedodžbe su primili: Ivana Zovko, Andrea Reškov, Sanja Vidiček, Kristina Černigoj, Daniela Dunat, Ivana Bušić, Maja Hajdarić, Katarina Kropek, Marija Poznić, Sanja Petrovski, Ivana Škembeti, Cvija Džakova, Ivona Filipović, Martina Jandrlić, Ivana Lovrić, Tea Sršen i Kristina Šimić.