Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Prevrtljiva veljača donijela stabilnost

Autor: Andrija Dešpoja

03.03.2010. 23:00
Prevrtljiva veljača donijela stabilnost

Foto: Filip BRALA



Pobjedom nad Dardom smo dokazali da naša odlična forma nije prolazna i da smo u ovom trenutku vrlo neugodni za svakog protivnika. To se najbolje vidjelo u drugom poluvremenu koje je po meni bilo naše najbolje izdanje u cijeloj sezoni


Nakon Kaštela i Dubrave na red su došli Baranjci iz Darde koji su na najbolniji način osjetili odličnu formu Puntamičana koji su u veljači pružili najbolje igre u tekućoj sezoni. Ovakva lakoća pobijeđivanja bez obzira na protivnika je veliki poticaj da se nastavi u istom ritmu i u ožujku koji nosi rasplet osnovnog dijela i početak Lige za ostanak koja očekuje zelene u misiji potvrđivanja ostanka u ligi. U dva posljednja kola ima se putovati u Dubrovnik te se čeka Svjetlost što bi po svemu sudeći trebala biti nevažna utakmica za obje momčadi. Ipak, povratak s juga Hrvatske s pobjedom bi značio odlazak u mirnu luku borbe za ostanak, a po prikazanom u veljači jedini koji bi mogli strahovati u tom dvoboju su upravo Dubrovčani kojima će ta utakmica biti u znaku Hamleta. Za sve igrače Borik-Puntamike samopouzdanje je na visokoj razini pa taj osjećaj nije zaobišao ni Tea Petanija koji uživa u veljači koja je konačno donijela na naplatu sav trud uložen kroz treninge.
– Pobjedom nad Dardom smo dokazali da naša odlična forma nije prolazna i da smo u ovom trenutku vrlo neugodni za svakog protivnika. To se najbolje vidjelo u drugom poluvremenu koje je po meni bilo naše najbolje izdanje u cijeloj sezoni. Limitirali smo goste na 62 poena što nije nimalo jednostavno poznavajući njihovu konfiguraciju rostera tj. balansa između unutarnje i vanjske linije. Naša igra ni u jednom trenutku nije davala Baranjcima šanse da se nadaju pobjedi, iako su u tom nervoznom prvom dijelu imali prednost – kazat će Petani koji je iz tih prvih 20 minuta istaknuo veliku količinu nervoze koja se provlačila po parketu Jazina.
– Bilo je dosta iskrica koje su poticale nervozu na terenu. Ipak na kraju kad se sve sagleda to je sve prouzročila važnost utakmice za nas i za njih pa se mogao gledati pravi prvoligaški dvoboj. Normalno, te iskrice više su pogodovale gostima nego nama i sreća da smo uspjeli se koncentrirati u nastavku na košarku.
Sljedeći ispit je gostovanje u Dubrovniku. Može li se do treće pobjede u gostima u nizu?
– Normalno da se može. Nakon dva uzastopna slavlja na strani probili smo taj bauk gostovanja koji nas prati godinama i puno nam je lakše sada ići izvan Jazina. Shodno tome u Dubrovnik idemo također na pobjedu, jer ta dva boda nam vrijede višestruko. Također, pritisak će biti na domaćinu kojemu više gori pod petama nego nama i moraju pobijediti ako misle ostati u igri za ostanak u ligi. S ovakvim izdanjem kao protiv Darde ili Dubrave imamo odlične izglede vratiti se kući i s ovog gostovanja pjevajući – zaključio je Petani.