Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Interes za Sajam poslova veći nego ikad

03.03.2011. 23:00
Interes za Sajam poslova veći nego ikad


Sajam poslova je projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji je s obzirom na dosadašnju uspješnost, postao tradicionalan. Cilj sajma je poboljšanje komunikacije između poslodavaca i nezaposlenih, a što će doprinijeti jačanju regionalnog gospodarskog razvoja, kazao je Željko Marić


Četvrti Sajam poslova Zadarske županije, koji će se održati u četvrtak 10. užujka u Arsenalu, najavljen je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u prostorima Zadarske podružnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Kako je istaknuto, ovogodišnji će sajam okupiti rekordan broj poslodavaca, a i ove će godine biti obogaćen nizom aktivnosti namijenjenih poslodavcima, nezaposlenim osobama i onima koji traže posao te svim učenicima i studentima.
Prilika za sezonski posao
– Sajam poslova je projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koji je s obzirom na dosadašnju uspješnost, postao tradicionalan. Cilj sajma je poboljšanje komunikacije između poslodavaca i nezaposlenih, a što će doprinijeti jačanju regionalnog gospodarskog razvoja. Na ovogodišnjem sajmu sudjeluje 67 poslodavaca i 11 srednjih škola, što je najveći broj sudionika do sad, kazao je Željko Marić, pročelnik zadarske podružnice HZZ-a, zahvalivši se potom generalnim pokroviteljima sajma i to Zadarskoj županiji i Tankerskoj plovidbi, bez kojih, kako je istaknuo, ne bi bilo u mogućnosti organizirati ovako bogat sajam.
– Nadam se da će i na ovom sajmu sve kategorije sudionika imati koristi od sajma, odnosno da će poslodavci moći stvoriti bazu podataka potencijalnih budućih zaposlenika, da će nezaposleni dobiti priliku na jednom mjestu komunicirati sa 67 poslodavaca, za što bi im inače bilo potrebno puno više vremena te će učenici steći sliku o gospodarstvu u Zadarskoj županiji, istaknuo je Marić, napomenuvši da je dosadašnja praksa pokazala da dobar dio učenika i studenata koji žele raditi sezonske poslove, svoje ljetno zaposlenje redovito pronalaze upravo na sajmu.
Naglasio je također da je interes za Sajam poslova ove godine veći nego ikad.
Okrugli stol
– Zahvaljujem se svim sudionicima ovogodišnjeg Sajma poslova uz želju da zajedno pridonesemo pružanja što boljih i kvalitetnijih usluga našim korisnicima. Posjetiteljima sajma želimo da ostvare svoja očekivanja i da i ovaj sajam pridonese rješenju njihova zaposlenja ili izbora budućeg poziva, istaknuo je Marić, najavivši također i prezentaciju na temu mjera za poslodavce, koja će, također u okviru sajma, biti održana u prostorima Tankerske plovidbe, a na kojoj će se poslodavci moći upoznati s načinima sufinanciranja zapošljavanja nezaposlenih osoba.
Na jučerašnjoj je konferenciji Dubravko Bacalja, analitičar zadarske podružnice HZZ-a, najavio i okrugli stol na temu “Gdje sam sada”, koja će biti održana u okviru Sajma poslova, u prostorijama Zadarske županije, na kojoj će prvi put izaći u javnost s rezultatima istraživanja o tome gdje se usmjeravaju zadarski učenici po završetku srednje škole.
– S obzirom na to da se mlade osobe po završetku srednje škole nalaze u najosjetljivijem razdoblju života, u suradnji sa Zadarskom županijom i Razvojnom agencijom ‘Zadra’ pokrenuli smo istraživanje generacija kako bismo utvrdili što se s njima događa. U tom smislu smo organizirali telefonsko anketiranje, kazao je Bacalja, naglasivši da je u ovom slučaju izuzetno bitno svaku generaciju pratiti u vremenu, odnosno svake dvije godine istražiti gdje se nalaze, a na ovogodišnjem će Sajmu poslova biti predstavljeni rezultati prvog ovakvog istraživanja.