Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Mikulić: Spremni za utakmicu sezone

03.03.2011. 23:00
Mikulić: Spremni za utakmicu sezone


Sad smo stigli pred vrata Lige za prvaka i tu ne mislimo stati – kaže Mikulić


Pred košarkašima Borik-Puntamike je u nedjelju u 18 sati utakmica sezone. Stiže riječki Kvarner 2010 kojeg treba pobijediti da bi se nakon četiri godine ponovno nastupilo u Ligi za prvaka. S tom pobjedom zaokružila bi se odlična sezona koju zasada imaju iza sebe mladi Puntamičani. Predvodnik te mladosti zasigurno je Ivan Mikulić koji je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni uspio promovirati sebe u jednog od glavnih protagonista momčadi koja je ponovno hit u hrvatskoj košarci. Prva prava sezona, a već igra velike utakmice sezone kao što je ova nedjeljna protiv Kvarnera.
– Utakmica protiv Riječana nam je za sada utakmica sezone iako su sve ove prije mogu svrstati u isti koš. Posljednja u Slavonskom Brodu je bila isto tako važna, no ona i sve ove dosad neće imati tu težinu ako ne potvrdimo to u nedjelju protiv Kvarnera. Nitko nije očekivao od nas da ćemo ovako daleko dogurati, ali smo osjećali među sobom kako je sezona odmicala i kako smo skupljali sve više pobjeda da imamo priliku održati se među četiri najbolja. Sad smo stigli pred vrata Lige za prvaka i tu ne mislimo stati. Mladi smo, poletni neki će reći neiskusni, no smatramo da imamo snage uzeti još tu jednu pobjedu i da ćemo onda moći opušteniji prići sljedećim slatkim obvezama koje nas nadam se čekaju u Ligi za prvaka.
Postoji li mogućnost pritiska, grča koji se primijetio na početku utakmice sa Zabokom?
– Taj grč koji smo imali na otvaranju utakmice sa Zabokom, kad nismo u prvih pet minuta uspjeli pogoditi koš, sigurno želimo izbjeći. Inače kroz cijeli tjedan ne primjećuje se neka posebna tenzija na treninzima i u svlačionici. Radimo i pripremamo se kao pred svaku utakmicu i po pitanju nekog pritiska nema straha.
Riječani imaju nekoliko aduta u svojim redovima. Njihovo posljednje pojačanje Hrvoje Puljko donio im je napadačku opciju s kojom su uspjeli doći u priliku boriti se za Ligu za prvaka.
– Definitivno imaju kvalitetu, posebno pod košem. Tu su iznimno borbeni, agresivni sa Peharom, Poščićem i Filipovićem. Nemaju možda ti igrači neki poseban šut, no dosta dobro kontroliraju reket te će trebati mnogo energije uložiti kako bi se anulirao njihov učinak. Sigurno im je prva napadačka opcija sjajan šuter Puljko, pristigao iz Širokog. S njime su dobili ubojitost. Svjesni smo da mu ne možemo uzeti te pokušaje šuta koje će sigurno imati u utakmici, no možemo mu otežati s agresivnom obranom i tu ćemo tražiti našu priliku – zaključio je Mikulić.


 MOTIVIRANI PROTIVNIK




Što bi moglo odlučiti pobjednika?
– Svjesni smo naših mogućnosti i znamo da sve više-manje ovisi o nama samima i kako ćemo se postaviti na terenu. Nadam se da ni ovog puta neće izostati naša prepoznatljiva agresivnost i jaka obrana kojom smo uspjeli slomiti sve protivnike dosad. Preko puta nas će stajati iznimno motivirani protivnik, kojemu će ta utakmica biti zadnja prilika za Ligu za prvaka, no igramo u Jazinama gdje nas je stvarno teško nadjačati ove sezone.