Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Traži se prva pobjeda protiv Croatije

03.03.2011. 23:00
Traži se prva pobjeda protiv Croatije


Croatia je od pet ekipa u Ligi za ostanak trenutačno jedina sigurna da će i sljedeće sezone igrati u ovom rangu natjecanja


Nakon dva tjedna odmora košarkašice Zadra sutra nastavljaju natjecanje u Ligi za ostanak. Igračice Marije Mazije u 1. kolu pobijedile su u gostima Split i tako se još više udaljile od posljednje pozicije, odnosno ispadanja u niži rang. U međuvremenu je odigrano i 2. kolo u kojem je Split očekivano izgubio na gostovanju kod Croatije, a Požega je osvojila oba boda protiv Agrama i tako se po broju pobjeda izjednačila sa Zagrepčankama.
Zadar sutra (16 sati) na Višnjiku igra protiv Croatije, od koje je ove sezone dvaput izgubio. Croatia je od pet ekipa u Ligi za ostanak trenutačno jedina sigurna da će i sljedeće sezone igrati u ovom rangu natjecanja. Svi ostali, uključujući i Zadar, još će neko vrijeme strepiti oko svog statusa.
Pobjeda protiv rezultatski neopterećenih Zagrepčanki dodatno bi približila Zadar sigurnoj zoni. Nakon pobjede protiv Splita u 1. kolu Marija Mazija, trenerica, izjavila je da je za uspjeh protiv Splićanki vrlo važna bila i priprema za utakmicu. Mazija je tako na sličan način svoju ekipu pripremala i ovaj tjedan. Dakako, Croatija nije Split, no Zadranke su, ako ništa drugo, imale dovoljno vremena za ono što se danas zove skauting protivnika. Mazija je potvrdila da protiv Croatije u ekipi neće biti Valentine Jačan i Lucije Štrmelj. Sve ostale igračice spremne su prvi put ove sezone pobijediti Zagrepčanke.