Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vijenci suborcima na starom Masleničkom mostu

Autor: Suzana Bandić

03.03.2013. 23:00
Vijenci suborcima na starom Masleničkom mostu

Foto: Vedran SITNICA



– Jednom godišnje obilazimo spomen obilježje podignuto našim suborcima u čast, ali oni žive u našim mislima svaki dan. Nećemo dozvoliti da njihova žrtva bude zaboravljena, rekao je Josip Adžić, predsjednik UVVPSDR Zadarske županije


Članovi Udruge veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Zadarske županije i njihovi kolege i suborci iz Osječko-baranjske županije u subotu su obišli tri lokacije na kojima su prije dvadesetak godina rame uz rame ratovali protiv neprijatelja i branili teritorij Republike Hrvatske kako bi tamo položili vijence u znak sjećanja na svoje poginule suborce.
Njih tridesetak sastalo se na sjevernoj strani “starog” Masleničkog mosta, kod spomen ploče postavljene u čast poginuloj trojici pripadnika 72. bojne Vojne policije.
– Okupili smo se ovdje danas kako bismo odali počast našim poginulim suborcima. Položit ćemo vijence i zapaliti svijeće. Jednom godišnje obilazimo spomen obilježje podignuto njima u čast, ali oni žive u našim mislima svaki dan. Nećemo dozvoliti da njihova žrtva bude zaboravljena – rekao je Josip Adžić, predsjednik UVVPSDR Zadarske županije. U čast onima koji se iz herojskih akcija nisu vratili i koji su svoje živote položili u temelje domovine don Ivo Topalović, vojni kapelan iz baze Zemunik, izmolio je prigodnu molitvu i blagoslovio sve nazočne.