Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dobio tri godine zatvora zbog naleta vozilom na policajca

03.03.2014. 23:00
Dobio tri godine zatvora zbog naleta vozilom na policajca


Zbog pokušaja ubojstva prometnog policajca Tomislava Laktića, na tri godine zatvora jučer je nepravomoćno osuđen Silvio Rajković (31) iz Gračaca.
Sudac Županijskog suda u Zadru Marijan Bitanga Rajkovića je proglasio krivim ustvrdivši kako je nedvojbeno dokazano da je počinio kazneno djelo upravo na način kako mu je to tužiteljstvo optužnicom stavljalo na teret.
A prema navodima optužnice, Rajković je 17. listopada 2008. godine, oko 00,05 sati u Gračacu, upravljajući osobnim vozilom marke golf i pod utjecajem od 2,07 promila alkohola, svojim vozilom nasrnuo na policajca Laktića u trenutku dok ga je on pokušao zaustaviti dajući mu znak svijetlećom palicom. Prema navodima tužiteljstva, umjesto da se zaustavi, Rajković je naglo ubrzao i nastavio voziti prema njemu s ciljem da ga usmrti. Kako bi izbjegao nalet vozila, policajac je bio prisiljen pobjeći u drugi prometni trak nakon čega ga je Rajković nastavio naganjati po prometnici. Sve je, prema navodima optužbe, završilo tako što je spas pred kotačima Rajkovićeva golfa policajac pronašao u jarku uz cestu u koji je bio prisiljen skočiti. Pri padu je zadobio lakše tjelesne ozljede, no optužba smatra kako je u ovom slučaju riječ o teškom pokušaju ubojstva.
Sudac Bitanga istaknuo kako se Rajkoviću priznaje boravak u pritvoru od 17. listopada pa do 29. prosinca 2008. godine, a naložio mu je i plaćanje paušalnih sudskih troškova od 1.700 kuna.
Branitelj nepravomoćno osuđenog Rajkovića, odvjetnik Milan Petričić, najavio je žalbu smatrajući kako je riječ o puno lakšem kaznenom djelu za koje njegov klijent nije niti optužen.