Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Novo lice Skokove ulice

03.03.2014. 23:00
Novo lice Skokove ulice


Ulica Petra Skoka na Smiljevcu više nije najpoplavljenija ulica u Zadru. Ulicu koja je sinoć puštena u promet, a koju bi nekad polavila i najmanja kišica, obišao je i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta. Paralelno s izgradnjom nove ulice, novog nogostupa i javne rasvjete te biciklističke staze, položen je i tzv. kolektor visokih zona Zadra, koji se proteže od Bokanjca s završetkom na pročistaču otpadnih voda Ričina.
– Potez od pročistača do Murvičke koji uključuje i Ulicu Marina Getaldića i spoj na Ulicu Franka Lisica, trebao bi biti gotov do svibnja. Riječ je u 2. i 3. fazi projekta “Kolektor visokih zona Zadra”, s tim da je u međuvremenu izlicitirana i 3. faza projekta koja ide od Murvičke preko Ulice Hrvoja Ćustića i završava na Putu Stanova. Radovi počinju također početkom svibnja, a završit će na ljeto 2015. godine. Polaganjem kolektora i izgradnjom nove Ulice Hrvoja Ćustića, dobit će se nova transverzala od Franka Lisice do Puta Bokanjca, rekao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta. U planu je i presjek na Put Nina što će umnogome rasteretiti promet glavnom gardskom transverzalom, Ulicom Franje Tuđmana.
Kalmeta je najavio i skoro uređenje okoliša POS-ovih zgrada u Ulici Petra Skoka koji je trenutačno u fazi projektiranja. Više od 10 godina od useljenja stanara taj prostor stoji je neuređen, ljeti prepun prašine, a zimi lokava i blata. Čekala se realizacija kolektora da bi se pristupilo kvalitetnom uređenju okoliša koji će sadržavati parkiralište sa servisnom cestom i rotorom u blizini xaffea Ruber. Okoliš će se urediti do asfaltne ulice ispred zgarada stradalnika Domovinskog rata.
Što se tiče Ulice Petra Skoka, Kasap je rekao da sam kolektor košta 26.730.000 kuna, dok je cesta koja uključuje onu Marina Getaldića, koštala 4.184.000 kuna. Treća faza kolektora koštat će 13.025.000 kuna, a Ulica Hrvoja Ćustića 2.280.000 kuna.