Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Županijski nogometni savez bez kvoruma

03.03.2017. 23:00
Županijski nogometni savez bez kvoruma


Izborna Skupština Nogometnog saveza Zadarske županije, sazvana za jučer poslijepodne u hotelu Kolovare, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Naime, na izbornoj Skupštini, na kojoj je bilo planirano provođenje izbora za predsjednika, te članove Izvršnog i Nadzornog odbora za mandatno razdoblje od 20. lipnja 2017. do 20. lipnja 2021., od ukupno 33 članova u ovome najvišem tijelu Saveza, pojavilo ih se 12, što je bilo nedovoljno za kvorum koji čini 17 zastupnika.
Predsjednik županijskog Nogometnog saveza i kandidat za novi predsjednički mandat Reno Sinovčić izbornu je Skupštinu stoga odgodio za tjedan dana.
– Iako je moju predsjedničku kandidaturu potpisima i pečatima podržalo 27 klubova, očito je da se na ljude izvršio pritisak da se danas ne pojave. Sjednica Saveza je jedino pravo mjesto na kojem se treba raspravljati i gdje se trebaju rješavati problemi. Sljedeća izborna Skupština prema članku 37. Statuta bit će sazvana za sedam dana, u isto vrijeme i na istom mjestu, te s istim dnevnim redom, kazao je Sinovčić, ispričavši se u ime Saveza na neodržavanju sjednice, na koju je bio stigao i dopredsjednik Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Sudačke komisije Ante Kulušić.