Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Iluziju o pobjedi razbiti uživanjem u utakmici

03.04.2011. 22:00
Iluziju o pobjedi razbiti uživanjem u utakmici


Iluzorno je analizirati Zagreb koji je uz Cedevitu naša najkvalitetnija momčad. Svi skupa moramo utišati razne najave kako se možemo ravnopravno nositi s njima – kazat će Plantak
Niz gostovanja najjačih hrvatskih košarkaških momčadi u Jazinama nastavit će nakon Cibone i Cedevite, košarkaši Zagreba koji ove sezone pretendiraju za najveće pozicije u državnom prvenstvu. S pravom, jer sastav kojeg vodi Mladen Erjavec vrvi kvalitetom i iskustvom. Nasuprot tih košarkaških giganata stajat će im igrači Nevena Plantaka koji u pomalo donkihotovskom stilu dočekuju mrave iz Trnskog. Svjesni su da protiv Kasuna, Žorića, Mulaomerovića, Simona i društva moraju odigrati nikad bolju utakmicu da bi bili u prilici za iznenaditi. Za trenera Plantaka gostovanje Zagreba će prvenstveno poslužiti kao škola njegovim mladim igračima.
– Iluzorno je analizirati Zagreb koji je uz Cedevitu naša najkvalitetnija momčad. Svi skupa moramo utišati razne najave kako se možemo ravnopravno nositi s njima. To je pusta tlapnja i moramo biti realni te ne očekivati neka čuda koja se rijetko u sportu događaju. Tako je bilo i u prošlom kolu protiv Splita koji nas je pobijedio na račun svoje kvalitete, a taj poraz se ne može svrstati u loš rezultat kako su ga neki mediji prikazali. Jednostavno su Split i Zagreb u ovom trenutku mnogo kvalitetniji od nas. Mi smo svoje mogućnosti premašili samim plasmanom u Ligu za prvaka i pobjedom nad Cibonom te velikim otporom pruženom moćnoj Cedeviti.
Koji cilj je u utakmici protiv Zagreba?
– Cilj je odigrati utakmicu kako smo odigrali protiv Cibone i Cedevite. Znači uz veliku dozu agresivnosti, borbenosti da što više izdržimo u nekom egalu. Igramo bez pritiska ovu ligu, rezultat nam je u drugom planu, a najveći cilj nam je isprofilirati naše mlade igrače. Zato želimo igrati ovakve utakmice u kojima se na drugoj strani nalaze kvalitetni suparnici poput Zagreba, a uz to je sigurno da želimo i uživati u ambijentu kojeg imamo u Jazinama u posljednje vrijeme.
Kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima?
– Svi će biti spremni, jedino je problem sa Petrom Marićem koji je doduše trenirao posljednjih dana, ali očito nije potpuno spreman te će zato biti limitiran sa minutažom – za kraj je kazao Plantak.


 AKO SE MOGLO PROTIV CEDEVITE…


U svlačionici Puntamičana unatoč gostovanju strašnog Zagreba postoji doza optimizma da se može i njima naškoditi kao što se Ciboni i Cedeviti. Kapetan Marino Jurjević je svjestan da ih čeka teška utakmica u kojoj se nada da će Borik-Puntamika imati štogod za reći.
– Po kvaliteti Zagreb je u rangu sa Cedevitom, a opet smo tu Cedevitu držali u šaci do pred kraj utakmice. Zašto ne bi i Zagreb. Iako imaju strašno kvalitetan roster, pogotovo centre koji dominiraju mislim da uz veliku agresivnost i borbenost možemo parirati. Imamo očit manjak centimetara kojeg mislimo nadoknaditi tim požrtvovnim pristupom, a trebat će nam dobar šut kao protiv Cibone i Cedevite da bi ostali što duže u živom rezultatu. Imat ćemo podršku s tribina, što uz koncentraciju u obrani i racionalnom napadu omogućava pariranje i momčadi kao što je Zagreb