Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Škifić: Bez energije nema bodova

03.04.2011. 22:00
Škifić: Bez energije nema bodova


Potrošili smo se dosta u prve dvije utakmice, no sigurno imamo još dovoljne volje, snage i energije za dići se – kaže Škifić


S bremenom teškog poraza vratili su se u Zadra košarkaši Borik-Puntamike. Na splitskim Gripama nije se mogla vidjeti ona igra zelenih koju su prezentirali pred punim Jazinama protiv Cibone i Cedevite. Nedostajalo je one poznate požrtvovnosti, borbenosti i agresivnosti koja je krasila Plantakov sastav kroz cijelu sezonu, a sve to su zato vrlo dobro upotrebljavali Splićani koji su nadigrali i nadskakali Puntamičane. Definitivno to nije bila večer koju će rado pamtiti zeleni. Među rijetkima koji su u rubrici poena u toj splitskoj utakmici imali dvoznamenkasti broj bio je Jure Škifić. On je uz Marina Šarliju jedini uspio ubaciti 10 poena. Premalo da bi se napravio rezultat na Gripama.
– Nije nam definitivno bio dan, ništa nam nije polazilo za rukom, dok su žuti bili vrlo inspirirani i unutar utakmice. Kao da smo se ispraznili. Odigrali smo iznad maksimuma prve dvije utakmice i u Splitu nam je očito nedostajalo energije. Je li to bio umor ili nešto drugo teško je za reći. Moralo nam se dogoditi valjda tako nešto nakon velik broj utakmica u dosadašnjem dijelu sezone koje smo odigrali na visokoj razini – prve su riječi Škifića nakon povratka iz Splita. Problem je od starta utakmice bila kontrola skoka.
– Nadskakali su nas već u prvoj četvrtini s nekih šest ili sedam napadačkih skokova koji su im donijeli sigurnost u igri. Kako je njih to diglo nas je sputalo u namjeri da se približimo Splićanima. Uz to nije nas išao šut za tricu prednost je narasla do poluvremena na plus 17 što je bilo teško dostižno u nastavku. Na kraju kad se pogleda odnos skokova onda je vidljivo kolika je bila razlika između nas i njih u toj utakmici. S čak 41 skokom ma strani Splićana u odnosu naših 18 je konačni poraz od 15 razlike učinio zadovoljavajućim, jer smo barem u tom drugom dijelu odigrali puno bolje u obrani.
Možemo li uzroke loše igre tražiti u napornom ritmu lige ili nekoj vrsti emotivne ispražnjenosti nakon Cibone i Cedevite.
– Ne bih rekao da smo se psihički srozali u ovoj utakmici. Mislim da smo više bili u nedostatku fizički. Potrošili smo se dosta u prve dvije utakmice, no sigurno imamo još dovoljne volje, snage i energije za dići se. Nadam se već sutra protiv Zagreba.
Nema odmora u ovoj brzopoteznoj Ligi za prvaka, jer već sutra u Jazinama gostuje Zagreb. Protivnik protiv kojeg će biti iznimno teško tražiti bodove.
– Zagreb je apsolutni favorit, no to ne znači da je upisao sigurna dva boda. Nisu to mogli Cibona i jedna Cedevita, pa neće ni Zagreb. Iako se radi o nevjerojatno snažnoj momčadi, prepunoj iskusnih i kvalitetnih rješenja. Njihov centarski tandem Kasun-Žorić je pravi euroligaški, dok na vanjskoj liniji imaju širok izbor: Mulaomerovića, Bašljana, Simona, Rančića, Renfroa, Halilovića… Bit će to još jedna zahtjevna utakmica u kojoj ćemo imati sigurno podršku punih Jazina. Kad se igra u takvom ambijentu, onda nam je mnogo lakše nametnuti naš prepoznatljiv agresivni i borbeni stil koji nam je očito nedostajao protiv Splita – kazao je Škifić.