Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Smiljevac obranio lanjsku titulu

03.04.2011. 22:00
Smiljevac obranio lanjsku titulu


Osnovci sa Smiljevca drugu godinu u nizu odnijeli su pehar pobjednika županijske osnovnoškolske košarkaške lige u organizaciji Županijskog saveza školskog športa Zadarske županije te pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije. Kao i u lanjskom finalu u Jazinama su nadjačali svoje vršnjake iz Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje koji su svoju priliku za pobjedom propustili pred ulazak u završnicu kad su branitelji naslova prelomili susret u svoju korist. Neizvjesnost je trajala tri i pol četvrtine u kojima su Smiljevčani uvijek imali malu prednost. Poluvrijeme su završili sa dva poena plusa (27:25), a ulaskom u posljednju četvrtinu košarkaši Benje su imali još uvijek prihvatljiv zaostatak od (38:34). Od tada Smiljevčani ubacuju u brzinu više, pogađaju Hajdić, Segarić i Modrić te se prednost popela na nedohvatljivih 9 poena (45:36). U posljednje dvije minute vješto su znali sačuvati stečeno vodstvo te uzdignutih ruku dočekati kraj utakmice. Najbolji igrač utakmice i najbolji strijelac bio je Matej Segarić koji je Benji ubacio 24 poena. Njemu je pripala čast podignuti pehar pobjednika. Segarić je dobio i dar KK Zadar za najboljeg igrača finala, koji mu je uručio Petar Popović, trener juniora. Zasluge za ukupno pobjedu Segarić je ipak stavio u ruke svog trenera Lucijana Ćukovića koji je u dvije sezone donio dva pehara u školske vitrine.
– Nadali smo se pobjedi, a mislim da smo očekivano pobijedili. Ponajviše je zaslužan za ovu pobjedu profesor Lucijan Čuković, a imali smo i odličnu podršku s tribina – kazao je nakon utakmice Segarić.
Treneru poražene momčadi Josipu Plantaku nije ostalo ništa nego čestitati pobjednicima na zasluženoj pobjedi.
– Smiljevac je pokazao da je najkvalitetniji tijekom cijelog prvenstva. Borili smo se do kraja, no na kraju je prevladao kvalitetniji protivnik, a posebnu prevagu im je donosio svojom igrom najbolji igrač lige Matej Segarić. Zaslužena pobjeda Smiljevca – pohvalio je trener Š. K. Benje branitelje naslova koji su pobjedom na županijskom natjecanju dobili i pravo nastupa na regionalnom prvenstvu koje se održava u Poličniku sljedeći vikend. Tamo će pokušati ostvariti plasman na Prvenstvo Hrvatske na koje ide samo pobjednik Prvenstva Dalmacije.
Zahvaljujući prednosti koju su stekli u prvoj četvrtini (20:6) učenici iz Bartula Kašića osvojili su brončano odličje iako su se u nastavku utakmice igrači iz Nove uspjeli sasvim približiti. Naime, igrači B. Kašića počeli su solirati, nije bilo prave momčadske igre nakon koje se vratila neizvjesnost u utakmicu. Zahvaljujući skoku u napadu i postignutim koševima u pobjedničkoj momčadi istaknuli su se Dino Manojlović i Zvonimir Uzelac, dok su u poraženom sastavu najviše pokazali Šoba i Krstić, najbolji pojedinac utakmice. Krstičevim izlaskom iz igre zbog pet osobnih pogrešaka tri minute prije kraja utakmice Nova je ostala bez mogućnosti ostvarenja potpunog preokreta.
Po završetku finalne utakmice uslijedilo je svečano proglašenje najboljih na kojemu su sve škole, učenici i treneri dobili diplome lige za sudjelovanje. Priznanja su uručili Dorotea Kamber-Kondić, Joso Nekić, Ivan Šimunić, Milan Čanković te Jadranka Duvančić, predstavnici institucija koje su sudjelovale u organizaciji natjecanja.
– Liga je opravdala svoje postojanje za dobrobit učenika, koji su svojim sportskim i kulturnim ponašanjem pokazali da je liga postala stvarnost i želja svih učenika Zadarske županije – rekao je Joso Nekić, pročelnik Ureda za odgoj i školstvo grada Zadra. Svečanost završetka lige završena je intoniranjem Lijepe naše.


 Finale: SMILJEVAC – Š. K. BENJE 52:45


(15:12, 12:13, 11:9, 14:11)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 200. Suci: A. Čanković i H. Raspović.
OŠ SMILJEVAC: Žilić 2, Deković, Zekić, Runjić, Plazonić, Hajdić 9, Zrilić 6, Segarić 24, Peričin 4, Ninčević, Meštrović, Modrić 7. Trener: Lucijan Ćuković.
OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJA: Tomić, Jusup, Buterin 6, Čavara 7, Fain, Jadrijev 4, Jošić 3, Ažić, T. Škara 11, Lovrinov, Lalić, M. Škara 14. Trener: Josip Plantak.




 Za 3. mjesto: BARTUL KAŠIĆ – NOVA 49:45


BARTUL KAŠIĆ: Bilać, A. Miočić, Manojlović 14, Brdar, Uzelac 11, Marcelić 2, Mrkić 6, I. Miočić, Jerić, Ljubičić, Mileta 16, Džapo. Z. Veselinović.
NOVA: Anić 7, Lacić 6, Kasun, Pucić, Sora 12, Krstić 17, Voronovsky 3, Stelluti, Sorić. Trener: J. Morožin.