Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Milanović: Za ministra pomorstva predložit ću Sinišu Hajdaša Dončića

03.04.2012. 22:00
Milanović: Za ministra pomorstva predložit ću Sinišu Hajdaša Dončića


Predsjednik Vlade Zoran Milanović potvrdio je danas da je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina podnio ostavku na tu dužnost zbog narušenog zdravlja, najavivši da će na prvoj sljedećoj saborskoj sjednici za novog ministra predložiti Sinišu Hajdaša Dončića, sadašnjeg župana Krapinsko-zagorske županije.
Na prvoj sljedećoj saborskoj sjednici za ministra ću predložiti Sinišu Hajdaša Dončića, sadašnjeg krapinsko-zagorskog župana, no do daljnjega Ministarstvo će voditi Komadinin zamjenik Zdenko Antešić, izvijestio je premijer Milanović novinare u Banskim dvorima.
Istaknuo je kako ga je ministar Komadina o svemu obavijestio jučer, a nakon konzultacija s liječnicima.
Smatrao sam svojom obvezom da o tome izvijestim hrvatsku javnost, rekao je premijer Milanović.
Nažalost, nakon nekoliko meseci zbog narušenog zdravstvenog stanja ministar Komadina morao je donijeti takvu odluku, rekao je premijer. Dio njegove ostavke iz pisma koje mi je uputio ste dobili u priopćenju dostavljenom medijima, dodao je
Premijer Milanović odgovarajući na novinarski upit rekao je kako je Zlatka Komadinu imenovao na dužnost ministra pomorstva zbog njegovog iskustva i kompentencije za to područje.
Milanović je naglasio kako nije bilo nikakvih nesuglasica s Komadinom. Zdravlje je naprosto jedini razlog zbog kojeg je dao ostavku i nema drugog razloga, ni Žuta Lokva ni bilo što drugo.
Na upit je li bio zadovoljan s radom bivšeg ministra Komadine premijer Milanović je odgovorio kako je Komadina od samog početka imao zdravstvenih problema. Dakle, to nije stvar zadovoljstva. Mi smo bili dobri suradnici, možda u ta tri mjeseca bolji nego ranije, kazao je premijer Zoran Milanović.