Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Suradnja, razmjena iskustava i turistička prezentacija

03.04.2012. 22:00
Suradnja, razmjena iskustava i turistička prezentacija


Tijekom boravka dogovorena je i konkretna suradnja na projektu iz programa Europske unije “Mladi na djelu”. Mlada biogradska delegacija pohvalno se izrazila o ovakvim susretima čiji je cilj poticanje suradnje i razmjena iskustava


Aktivnosti Grada Biograda u cilju uspostave što boljih međunarodnih odnosa, lakšeg nastupa na europskom tržištu, ali i promoviranja grada u turističke svrhe, nastavljaju se i dalje.
Tako je nakon Slovenije i Češke, delegacija Grada Biograda posjetila prijateljski talijanski grad Villamagno u pokrajini Abruzzo.
Biogradskoj delegaciji koju su činili Ivan Čupić, direktor LAG-a Laura, sa suradnicama Aldom Soviti-Borčilo i Lucijom Oštrić u posjetu talijanskoj Villamagni pridružila se i mađarska delegacija grada Felsonyeka, na čelu s njihovim gradonačelnikom Belom Baloghom.
Važno je naglasiti da su ova tri grada u veljači ove godine zajednički prijavila dva projekta iz programa “Europa za građane” što i jest cilj ovakvih susreta.
Tijekom boravka u i Italiji predstavnici Grada Biograda predstavili su grad prije pedesetak turoperatora iz pokrajine Abruzzo te predstavnicima lokalnih samouprava i poduzetnika iz regije. Grad Biograd prezentiran je kao poželjna turistička destinacija.
Tijekom trodnevnog posjeta održano je nekoliko radnih dogovora na kojima je naglašen partnerski odnos ova tri grada i to na više razina. Počevši od poslovne suradnje, u prvom redu one na projektima financiranim sredstvima EU te preko gospodarske i kulturne pa do turističke suradnje i razmjene.
Između ostalog, tijekom boravka dogovorena je i konkretna suradnja na projektu iz programa Europske unije “Mladi na djelu”. Mlada biogradska delegacija pohvalno se izrazila o ovakvim susretima čiji je cilj poticanje suradnje i razmjena iskustava.