Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ćosić: Bojao sam se osvete zaštitara kojeg sam istukao, ne Čuline!

Autor: Suzana Bandić

03.04.2013. 22:00
Ćosić: Bojao sam se osvete zaštitara kojeg sam istukao, ne Čuline!


Na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru jučer je zbog optužbi za iznudu sjeo umirovljeni policajac Marko Čulina Maka (42). Tužiteljstvo mu na teret stavlja da je u kolovozu 2008. godine od Marka Ćosića, konobara u jednom sukošanskom restoranu, tražio 40 tisuća kuna. Traženi iznos trebao je biti naknada za ozljede koje je Ćosić u tučnjavi nekoliko dana ranije nanio zaštitaru zaposlenom u zaštitarskoj tvrtki Čulinine supruge.
Po optužnici Čulina je Ćosiću zaprijetio da će, ukoliko ne plati traženi iznos do 10. kolovoza 2008. godine, kasnije platiti sto tisuća kuna i završiti na sudu, a osim toga, da mu se može dogoditi i “ono što se dogodilo zaštitaru Denisu Tomičiću”. Mladić se uplašio pa je sve prijavio policiji nakon čega je dogovorena klopka u kojoj je on Čulini uručio kuvertu s označenim novčanicama.
Optuženi Čulina rekao je da se ne osjeća krivim te da je on u toj priči bio samo posrednik. Za novac koji je primio kazao je da ga je uzeo po dogovoru, a stoga što se Ćosić plašio susresti s Tomičićem.
Oštećeni Mark Ćosić, ali i svjedok Miro Dujić, jučer su u sudnici Općinskog suda svjedočili nešto drugačije nego kod istražnog suca prije pet godina.
– Ja sam sada već pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu, s rokom kušnje od četiri godine, zbog nanošenja ozljeda Tomičiću. Ne volim sudove. Boravak u sudnici kod mene izaziva nelagodu. Ja se Čuline ne bojim, a ni prije pet godina nisam se bojao njega, već Tomičićeve osvete. Ja sam njega udario palicom misleći da je on večer ranije istukao mog brata. Sutradan sam doznao da on nije ni bio tu. Udario sam nevina čovjeka – pravdao se Ćosić.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU