Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Deset dana za orezivanje krošnji stabala crnike

03.04.2017. 22:00
Deset dana za orezivanje krošnji stabala crnike


Kamioni, dizalice s košarama i granje na podu dočekali su u ponedjeljak ujutro stanovnike ulice Stjepana Radića. Radnici Nasada do 12. travnja u toj ulici provode radove koji su na raspored na proljeće svake godine.
– Za ove dane dobili smo dozvolu MUP-a da se promet preusmjerava te da je u toj ulici svakim radnim danom od 8 do 14 sati zabrana odvijanja prometa, kazao nam je Lenko Ugrinić, direktor Nasada.
Nema truleži
Kaže kako je cilj urediti krošnje stabala kako grane i lišće ne bi pravili hladovinu na balkonima stanova susjednih zgrada i smetale njihovim stanarima, a u isto vrijeme činila hlad za pješake i automobile u jednoj od najprometnijih gradskih ulica.
– Stabla su u dobrom stanju, zdrava, bogata i gusta i nema truleži.
Prije nekoliko dana Nasadi su objavili kako obavještavaju građane da će se u razdoblju od 3. do 12. travnja 2017. od 8 do 14 sati u Ulici Stjepana Radića, od mosta do križanja sa Ulicom Josipa Jurja Strossmayera, izvoditi radovi orezivanja drvoreda crnika. Zbog radova orezivanja prometnica će biti u cijelosti zatvorena, osim vozila za hitne slučajeve.
Radi i pauk služba
– Taksisti tamo i dalje zaprimaju putnike, ali onda vožnju nastavljaju dalje Obalom Kneza Branimira. Mnogi su, kako smo zamolili, pomaknuli svoje automobile koji nam smetaju dok obavljamo ove radove, a za one koli to nisu učinili imamo na dispoziciji pauk službu tvrtke Obala i lučice, koja automobile pomakne na drugu lokaciju i kasnije ih vrati natrag. Ovim putem im zahvaljujemo na suradnji, kaže Ugrinić.
U 14 sati radovi završavaju, miču se trake i table sa obavijesti o preusmjeravanju i zabrani prometa, i promet se nastavlja normalnim tijekom sve do idućeg dana u 8 sati. Prva tri dana radovi se odvijaju na potezu od mosta do semafora na Maloj pošti, a nakon toga od semafora do križanja s Ulicom Franje Tuđmana.