Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Blokada Sveučilišta se nastavlja

Autor:

03.05.2009. 22:00
Blokada Sveučilišta se nastavlja

Foto: Adam VIDAS



Senat Sveučilišta u Zadru, nakon sjednice Rektorskog zbora, naložio je pročelnicima odjela da pokušaju organizirati nastavu. Studenti, s druge strane, ističu kako nastava kao takva nikada ni nije bila prekinuta


Studenti Sveučilišta u Zadru održali su jučer redoviti plenum na kojem je odlučeno kako se nastavlja s blokadom, te je određena daljnja strategija, odnosno raspored rada do sljedećeg plenuma. Dakle, Nezavisna inicijativa studenata Zadar nastavlja s djelovanjem, sve dok se ne ispune zahtjevi studenata.
Podsjetimo, Senat Sveučilišta u Zagrebu naložio je fakultetima da danas organiziraju nastavu. Zagrebački studenti ističu kako će u slučaju bilo kakve represije pružiti pasivni otpor, a to znači da će sjesti na pod gdje se zateknu i čekati da ih odnesu vani. Senat Sveučilišta u Zadru, nakon sjednice Rektorskog zbora, naložio je pročelnicima odjela da pokušaju organizirati nastavu. Studenti, s druge strane, ističu kako nastava nikada nije niti bila prekinuta. Naime, velik broj profesora zadarskog Sveučilišta se solidalizirao sa studentima, tako da nitko ni ne pokušava održavati nastavu. Ono što se radi, što studenti svakodnevno organiziraju, su edukativna predavanja. Uz predavanja, održano je nekoliko performansa, a svakodnevno se prikupljaju potpisi podrške studentskim zahtjevima. Dosada je prikupljeno više od 37.000 potpisa.
Plenum Nezavisne studentske inicijative održat će se večeras u 20 sati.