Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kalmeta: Načelnica Vukić mogla bi voditi i New York!

Autor: Velimir Brkić

03.05.2009. 22:00
Kalmeta: Načelnica Vukić mogla bi voditi i New York!

Foto: Velimir BRKIĆ



Ministar Kalmeta pozvao je mještane da svoj glas na lokalnim izborima daju kandidatkinji Vukić i njezinoj listi, istaknuvši kako je riječ o sposobnim i čestitim ljudima koji bi, kako je kazao, mogli voditi ne samo Općinu Vrsi nego i Grad Zadar, Zagreb pa i New York


Božidar Kalmeta, ministar mora, prometa i infrastrukture zajedno s vrškom načelnicom Sandrom Vukić i županom Stipom Zrilićem, u subotu predvečer je simboličnim presijecanjem vrpce otvorio sanirano privezište u Vrsima Mulo, ukupne vrijednosti radova od 6,1 milijun kuna.
Privezištem Školjić i privezištem Mulo-Vrsi, te sanacijom obalnog zida uređene obale, jugoistočno od glavnog pristanišnog gata “Mula” u naselju Vrsi Mulo uređena je i oplemenjena obala. Na privezištu Školjić je izgrađeno 178 metara obalnog zida, dok je na privezištu Mulo izgrađeno 155 metara. Uređeno je, također i 200 metara obale između dva navedena privezišta.
Temeljem Ugovora o financiranju izgradnje lučice na mikrolokaciji Školjić, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjeluje u sufinanciranju ovoga projekta u iznosu od dva milijuna kuna. Ostala financijska sredstva osigurala je Županija i Općina. Radove je izvela tvrtka Hidroinžinjering d.o.o. Rijeka, a projekt i nadzor Orbis d.o.o. za graditeljstvo Zadar.
Svečanost otvaranja privezišta je održana tijekom predizbornog skupa HDZ-a na kojemu je pred 400-tinjak Vršana predstavljena lista HDZ-a za Općinsko vijeće Vrsi kao i kandidatkinja za načelnicu Općine Sandra Vukić.
Ministar Kalmeta pozvao je mještane da svoj glas na lokalnim izborima daju kandidatkinji Vukić i njezinoj listi, istaknuvši kako je riječ o sposobnim i čestitim ljudima koji bi, kako je kazao, mogli voditi ne samo Općinu Vrsi nego i Grad Zadar, Zagreb pa i New York.
– U dvije i pol godine otkako je mjesto Vrsi dobilo status općine, a Sandra Vukić je na mjestu načelnice, ostvareni su mnogi projekti, rekao je Kalmeta. Najavio je da će u iduće četiri godine biti ostvareni i mnogi drugi projekti, prije svega gradnja nove sportske dvorane.
Od svih županija, Zadarska je ostvarila najveći iskorak u Hrvatskoj, iako smo bili u ratu, kazao je Kalmeta i naveo kako ni sam zapravo ne zna koliko je napravljeno škola, vrtića, asfaltirano cesta i još mnogo toga.
– Dvije i pol godine smo u tišini pripremali i provodili projekte u Vrsima, u kojima je napravljeno puno više nego niz godina ranije. Vrsi i Poljica idu naprijed, a uz HDZ nema brige i straha da će tako i ostati, zaključio je Kalmeta.
Sandra Vukić, kandidatkinja za načelnicu Općine Vrsi u svom je govoru podsjetila na projekte koji su realizirani u protekle dvije i pol godine u općini. Predstavila je i program za sljedeće četiri godine, a to je nastavak vodovodizacije gornjeg dijela općine sa zapadnog pravca, izgradnja školske sportske dvorane, nove općinske zgrade, nove tržnice, kapelice na groblju i proširenje groblja u Vrsima i Poljicima, nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu.
– Naš rad prepoznalo je čelništvo HDZ-a, a cilj nam je napraviti lijepe i moderne Vrsi i Poljica, rekla je Vukić pošto je zahvalila ministru Božidaru Kalmeti i županu Stipi Zriliću na njihovoj podršci Općini Vrsi u realizaciji svih projekata.
Župan Stipe Zrilić podsjetio je na ulogu Županije u razvoju ukazavši na nadležnosti iz područja uređenja prostora, zaštite okoliša, izgradnje cesta, zdravstva i školstva.
– U tijeku je postupak osnivanja nove samostalne osnovne škole u Vrsima, a za sve projekte važno je zajedništvo, od lokalne, preko županijske do državne razine, naglasio je Zrilić.
Uz bogat stol, bogatu roštiljadu, fritaju i buzaru od 250 kilograma dagnji, KUD Sv. Lovre, zadarsku klapu Leut i višeminutni vatromet pučka fešta se produžila do kasno u noć.