Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Općinsko zemljište prodaje se protuzakonito”

Autor: Boris Kupčak

03.05.2010. 22:00
“Općinsko zemljište prodaje se protuzakonito”

Foto: Tomislav JERAK



– Lokalna vlast u Ražancu bez ikakve grižnje savjesti u rukavicama surađuje s organiziranim kriminalom, a na račun mještana općine Ražanac, istakao je Josip Jović na osnivanju SHZ-a, Ogranak Ražanac
Prošloga tjedna Stranka hrvatskog zajedništva osnovala je Ogranak Ražanac i prema ustaljenom običaju ponovno su izašli u javnost s podacima prema kojima optužuju lokalnu vlast, kao i u drugim mjestima gdje su osnovani. Ovoga puta na meti im se našao Dragutin Miočić i lokalna vlast u Ražancu, koje su optužili za rasprodaju zemljišta, ogromne troškove reprezentacije i suradnju s organiziranim kriminalom. Na osnivanju su uz članove ogranka nazočili Miljenko Marić, predsjednik SHZ-a Zadarske županije te Rosanda Mladenovski i Gašpar Bilić kao članovi Upravnog odbora zadarske podružnice. Za predsjednika podružnice izabran je Josip Jović, koji je okupljenima kazao kako se u Ražancu protuzakonito rasprodaje općinsko zemljište i troše ogromna sredstva za reprezentaciju.
– Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani, na prijave građana Ražanca zbog kriminalnih radnji načelnika općine Ražanac, koji već godinama protuzakonito rasprodaje općinske parcele zemljišta izabranim i povlaštenim pojedincima. Šteta takvim radnjama mjeri se u milijunama kuna, kako za općinu Ražanac tako i za Ministarstvo financija RH, istaknuo je Jović dodajući kako načelnik Općine Ražanac dijeleći mrvice pojedincima u općini nastoji dobiti podršku stanovništva i predstaviti se u pravom svjetlu, a sve kako bi nesmetano rasprodavao općinsko zemljište.
Navedeno je i kako je na reprezentaciju Općine Ražanac potrošeno 150 tisuća kuna.
– Raspolažemo s prijavama i dokumentacijom, koju su građani dostavljali nadležnim institucijama RH u svezi protuzakonite prodaje općinskog zemljišta i enormnih trošenja sredstava za reprezentaciju. Sve to događa se jer korumpirani političari navedenih institucija u Zadarskoj županiji vide u lokalnim jedinicama samouprave financijski interes, moć i izborne glasove. Može se reći da je veza između kriminalnih skupina i politike jaka, što znači da utječu i na izborne rezultate, napomenuo je Jović.
Miljenko Marić, predsjednik SHZ-a Zadarske županije kazao je i da su izdali brošuru čiji sadržaj pokazuje aktivnosti SHZ-a u Zadarskoj županiji. U brošuri navode kako je potrebno nakon dvadeset godina samostalnosti izgraditi tvornice, obrađivati svoju zemlju i da Jadranom plove hrvatski brodovi koji će čuvati i eksploatirati hrvatsko more.