Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjeda Zadra i Ivana Jakića u neizvjesnoj završnici

Autor: Ante Vidović

03.05.2010. 22:00
Pobjeda Zadra i Ivana Jakića u neizvjesnoj završnici

Foto: Adam VIDAS



Ivan Jakić, fide majstor i član Zadra, u pojedinačnoj i ekipa ŠK Zadar u ekipnoj konkurenciji pobjednici su ovogodišnjeg tradicionalnog brzopoteznog šahovskog turnira “Memorijal Franka Lisice” koji organizira ŠK Goran. Na turniru je sudjelovalo šest četveročlanih ekipa od čega dvije ekipe domaćina Gorana i ekipe Zadra, Caspera, Skradina i Šibenika.
Jakić i ekipa na čijem se čelu nalazio došli su do pobjede u infarkt završnici turnira. Zadnja partija turnira između Jakića i splitskog fide majstora i člana Caspera Zdenka Plenkovića odlučivala je o ekipnom i pojedinačnom pobjedniku između Zadra i Caspera, odnosno Jakića i Plenkovića. Svaki rezultat davao je drukčiju kombinaciju raspleta. U slučaju pobjede Plenkovića on je prvak kao i Casper, remi je Plenkoviću davao prvo mjesto, a Casperu drugo, a jedino pobjedom Jakića Zadar je dobivao i pojedinačni i ekipni naslov. U partiji za ljude jakih živaca, ispred publike najjačih šahista Zadarske i Šibensko-kninske županije, pobjedu je odnio Jakić. Zajedno s njim u ekipi Zadra igrali su međunarodni majstor Saša Martinović, Marko Stipić i Tomislav Lukić.
Od ostalih rezultata treba istaknuti igru Tonija Petrušića koji je osvojio sedmo mjesto sa 16,5 bodova i odlično se nosio u konkurenciji najjačih brzopoteznih igrača iz dviju susjednih županija.
Redoslijed pojedinačno: Jakić 20, Plenković 19,5, Meštrović 19, Martinović, Levačić 18,5, Režan 17,5, Petrušić 16,5.
Redoslijed ekipno: Zadar 54, Casper 52,5, Goran1 47, Skradin 43,5, Šibenik 29, Goran2 13.