Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Bilen spreman, Con i Terkeš daleko od treninga

03.05.2012. 22:00
Bilen spreman, Con i Terkeš daleko od treninga


Povratak na travnjak Marina Cona i Želimira Terkeša ne očekuje se prije sredine kolovoza


Ako je točno da nitko iz Druge HNL neće sljedeće sezone ući u Prvu HNL, onda je Zadar, bez obzira na ishod utakmica protiv Karlovca i Osijeka, osigurao ostanak. Ipak, u našim se nogometnim natjecanjima ništa ne zna ni onda kada je naizgled sve poznato. Na Stanovima trebaju što više bodova jer još se svakojake odluke o formatu natjecanja mogu očekivati.
Bez obzira što u Drugu ligu mogu samo ako im HNS uskrati licenciju za Prvu HNL, u Ulici Hrvoja Ćustića mogu se početi pripremati za sljedeću sezonu. Kad je riječ o igračkom kadru Zadar je ovog proljeća bio bez čak trojice igrača koji su završili na operaciji. Mario Bilen je operiran još prošle godine (metatarzalna kost) pa se i prvi vratio na travnjak. U Koprivnici je prošle subote ušao u igru u drugom poluvremenu i čini se da je sa stopalom sada sve u redu. Riječ je o igraču koji je u Zadar došao prošlog ljeta da bi popunio odlascima Tomislava Glumca i Ante Puljića upražnjenu zadnju liniju. Bilen je imao nekoliko zapaženih nastupa, no problemi sa stopalom bili su toliki da je morao na operaciju. Kakva je njegova budućnost u Zadru još nije poznato, no bude li spreman realno je očekivati njegov ostanak.
Od završetka jesenske polusezone u momčadi nema ni Marina Cona, još jednog braniča. Con, iza kojeg je uspješnih godinu i pol dana u zadarskog dresu, sredinom ožujka u Lovranu je operirao prednje križne ligamente.
– Morao sam dva mjeseca čekati operaciju budući da sam imao problema i s kolateralnim ligamentom. Tek kad se taj dio sredio mogao sam na operaciju prednjih križnih ligamenata. Za sada idem na terapije, a povratak treninzima prema prognozama nije moguć prije polovice kolovoza. Moja je procjena da ću ponovno moći početi trenirati početkom rujna – kaže Con kojem ovo ljeto istječe ugvor sa Zadrom.
– U kontaktu sam s klubom, a hoću li ostati ovisi o dogovoru sa Zadrom, ali i o mom oporavku. Nema smisla da me Zadar plaća, a da ne mogu igrati – kaže Con. Zadar od obrambenih igrača trenutačno ima Igora Prahića, Ivana Fuštara, Mateja Jonjića (posudba iz Hajduka), Mihaela Kovačevića, Juru Jerbića i Antu Sarića. Ako se njima pridodaju Bilen i Con jasno je da će netko od spomenutih igrača morati potražiti drugu sredinu.
Osim Cona pripreme za sljedeću sezonu propustit će i Želimir Terkeš. Napadač Zadra od povratka iz Kine pred kraj polusezone nije imao nijedan službeni nastup. Najprije ga nije bilo u momčadi zbog problema s izlaznim pismom iz kineskog saveza, a potom se ozlijedio prošle zime za vrijeme, kako je to rekao Dalibor Zebić, individualnog treninga. Terkeš je tako završio na operaciji Ahilove tetitve. Progoza za oporavak? Teško da će Terkeš na travnjak prije Cona.


Stanko Mršić se nada Kupu




OSIJEK – U prvom susretu finala Hrvatskog nogometnog kupa Osijek i Dinamo su pred 8.000 gledatelja na Gradskom vrtu odigrali bez golova. Bila je to zanimljiva utakmica visokog ritma s nekoliko prilika s obje strane. Možda i najbliže pogotku bio je napadač Dinama Fatos Beqiraj koji je u 79. minuti opalio s dvadesetak metara i pogodio vratnicu. Uzvratni susret je devetog svibnja u Zagrebu na stadionu Maksimir. Dinamo je rekorder s 11 naslova pobjednika kupa, dok Osijek lovi drugi naslov pobjednika kupa nakon što je slavio 1999. godine.
Prvu utakmicu finala Kupa na tribinama Gradskog vrta pratili su i čelnici Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) predvođeni predsjednikom Vlatkom Markovićem i glavnim tajnikom Zorislavom Srebrićem te izbornikom hrvatske reprezentacije Slavenom Bilićem sa suradnicima. U uvertiri utakmice kadeti Osijeka, koji su u polufinalu pobijedili Zadar (2:1, 1:1) osvojili su Kup pobjedom protiv Hajduka 1:0.