Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bogat program završava Avanturističkim sajmom na rivi

03.05.2012. 22:00
Bogat program završava Avanturističkim sajmom na rivi


Najzanimljiviji dio projekta održat će se u subotu u parku na rivi i to Avanturističkim sajmom na kojem će od 9 do 13 sati biti prezentiran avanturistički turizam Zadra i županije


Treću godinu za redom na Sveučilištu u Zadru otvoren je projekt “Ritam kulturizma 2012.”. Cilj projekta, kojeg organiziraju studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta, jest stvaranje dugoročnog i prepoznatljivog projekta koji će kroz raznolik program prikazati što sve obuhvaća turizam i kultura te što možemo kao turistički grad ponuditi našim gostima. Projekt je to za studente Sveučilišta u Zadru, ali i za širu populaciju istaknuto je na jučerašnjem otvorenju u Svečanoj dvorani Sveučilišta.
– Želja nam je da ovaj projekt postane tradicija našeg Odjela, prepoznat kao kvalitetan projekt u kojem možemo dati doprinos razvoju zadarskog turizma, pokazati da su studenti ozbiljni te da znaju i mogu napraviti ozbiljan i kvalitetan projekt. Također, nadamo se da ćemo svake godine unijeti neke nove i zanimljive teme, tako ćemo sutra prvi puta pričati o kongresnom centru u Zadru, a ove godine prvi put radimo i Avanturistički sajam na rivi, najavila je koordinatorica projekta Valentina Vitković.
Uz otvorenje projekta nastupila je klapa “Vir” izvedbom nekoliko pjesama, a studenti su suradnju ostvarili i s učenicama Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar koje su održale dvije modne revije. Kao i prošle godine prikazan je kratki promidžbeni turistički film s duhovitom notom, ali ove godine on se, umjesto stranim, bavio domaćim turistima. Film “Domaći turisti” snimile su Iva Grgeč i Anita Torbarina. Dodijeljene su i nagrade fotografskog natječaja “Adrenalin iz objektiva”. Najbolju fotografiju snimila je Tea Čolić te je osvojila put u Gardaland za dvoje, drugu nagradu osvojila je Dora Puharić, a treću Ivan Ivšić.
Jučerašnje otvorenje završeno je zakuskom, a bogat program ovogodišnjeg “Ritma kulturizma 2012.” nastavlja se i danas i sutra.
Danas će se u zgradi Gornjeg kampusa Sveučilišta u Zadru održati dvije parlaonice. U prvoj, pod nazivom “Valorizacija sakralnih objekata i arheoloških spomenika u svrhu razvoja turizma na primjeru crkve Sv. Šime i Trga Petra Zoranića”, sudjeluju profesori i studenti, dok će im se u drugoj na temu: “Kongresni centar u Zadru” pridružiti i gradski čelnici.
Najzanimljiviji dio projekta održat će se u subotu u parku na rivi i to Avanturističkim sajmom na kojem će od 9 do 13 sati biti prezentiran avanturistički turizam Zadra i županije. Zabava zatvaranja bit će održana u Studentskom klubu “Božo Lerotić” s početkom u 20.30 sati.